Steinway Lyngdorf kondigt jubileumeditie aan van vloerstaande luidspreker Model D

Steinway Lyngdorf, het samenwerkingsverband van pianobouwer Steinway & Sons en audiobedrijf Lyngdorf, heeft een jubileumeditie aangekondigd van de vloerstaande luidspreker Model D, het vlaggenschip van het bedrijf. De Model D is vijftien jaar geleden uitgekomen. De speciale jubileumeditie zal later dit jaar worden onthuld en dan zullen ook meer technische details en prijsinformatie bekend worden gemaakt.

Steinway Lyngdorf Model D 15th Anniversary

Steinway Lyngdorf begon als een unieke samenwerking tussen pianofabrikant Steinway & Sons en het Deense audiobedrijf Lyngdorf dat een pionier is op het gebied van digitale versterkers en kamerkalibratie. De allereerste luidspreker die voortkwam uit de samenwerking, gelanceerd eind 2007 in New York en Londen, was de iconische Model D-luidspreker, een vloerstaande luidspreker die technisch (en financieel) aan de bovenkant van de markt was geplaatst. De Model D was gebaseerd op een ambitieuze belofte, namelijk de creatie van een luidspreker die het geluid een vleugel van Steinway & Sons zou reproduceren in een mate dat zelfs doorgewinterde concertpianisten het verschil niet konden onderscheiden.

Lees ook ons artikel over de Model D van Steinway Lyngdorf.

De Model D is voorzien van vier grote woofers, twee middentoners en een tweeter in een zeer ongebruikelijk en volledig open-baffle dipoolontwerp. Het ultrastijve aluminium frame gelakt in bronsgoud doet denken aan de vleugels van Steinway & Sons.

De Model D is een actieve luidspreker met twee afgestemde digitale versterkers van 400 Watt per stuk per luidspreker. Een op DSP gebaseerde cross-over en RoomPerfect-kalibratie van Lyngdorf zorgt voor de best mogelijke prestaties in elke luisterruimte. Het opgegeven frequentiebereik is 20 Hz tot 22 kHz. De Model D wordt nog steeds voor meerdere klanten per jaar geproduceerd. We weten niet in wat voor aantallen maar de prijs in aanmerking nemende zullen ze niet als warme broodjes wegvliegen. En dan is er nog het gewicht van 174 kilogram per luidspreker en een hoogte van bijna 206 centimeter.

Steinway Lyngdorf heeft ook meer betaalbare modellen en heeft een portfolio van meer dan twintig luidsprekers, vijf subwoofers, twee versterkers en twee processors.

Om de vijftiende verjaardag van de Model D te vieren, lanceert het bedrijf een speciale jubileumeditie die later in 2023 zal worden onthuld. Prijsinformatie en technische details zullen dan ook bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE