NIEUWS

De Alma van Strofeld is een duurzaam gebouwde en repareerbare streaming-luidspreker

De in de Oostenrijkse plaats Innsbruck gevestigde fabrikant Strofeld heeft streaming-luidspreker Alma aangekondigd. De Alma heeft een houten behuizing en is volgens de fabrikant verregaand repareerbaar. Bovendien wordt de luidspreker lokaal gebouwd van grotendeels lokale grondstoffen.

Strofeld Alma

Strofeld is een audiofabrikant die duurzaamheid weet te combineren met innovatie. Producten worden gemaakt van lokale grondstoffen. De nieuwste luidspreker heet Alma en is gemaakt van massief hout dat geen verre reis naar de fabriek heeft hoeven maken. De koper kan kiezen uit de regionale houtsoorten vuren, eiken of dennen en kan vervolgens ook voor een kleur kiezen. De elektronica komt overigens wel uit het Verre Oosten want anders zou de Alma naar eigen zeggen te duur worden. Strofeld zegt voortdurend op zoek te zijn naar leveranciers en partners die dichterbij zitten en voldoen aan de sociale, ecologische en technische eisen van de fabrikant. Mogelijk kan de elektronica in de toekomst ook uit een Europees land komen.

De compacte Alma kan zowel horizontaal als verticaal neergezet worden. Of hij kan aan de muur bevestigd worden met de meegeleverde beugel. Het apparaat heeft slechts drie knoppen. De functionele eenvoud van het ontwerp is een kernelement van de bedrijfsfilosofie van Strofeld. De Alma is geen weggooiluidspreker. De levensduur is volgens de fabrikant zeer hoog en elk onderdeel is te repareren of te vervangen, een leven lang.

De luidspreker bevat de nieuwste technologie. Muzieksignaal kan binnenkomen via WiFi, Bluetooth 5.0 of via de 3,5 millimeter jackplug-aansluiting. Een geschikt kabeltje wordt meegeleverd. Dankzij DLNA-certificering kan de Alma eenvoudig draadloos met bestaande audioapparaten worden verbonden.

Alle gangbare muziekdiensten zoals Spotify, Tidal en Deezer kunnen met de Alma worden gebruikt en alle gangbare formaten, zoals MP3, FLAC en WAV, worden ondersteund. Natuurlijk kan de radioliefhebber internetradio gebruiken.

De weergave komt voor rekening van een tweetal breedband drivers met een diameter van 80 millimeter die elk apart worden aangestuurd door een 30 Watt klasse D versterker. De Alma heeft een frequentiebereik dat loopt van 75 Hz tot 20 kHz. Twee Alma’s kunnen worden geconfigureerd als stereopaar.

De afmetingen van de Alma zijn 480 x 200 x 138 millimeter (B x H x D) en hij weegt 3,3 of 4,8 kilogram, afhankelijk van het feit of wel of geen accu is geplaatst.

Strofeld belooft een zeer lange levensduur en mocht de Alma onverhoopt toch kapot gaan, is het in vrijwel alle gevallen mogelijk om de kapotte onderdelen te vervangen. Strofeld voert alle reparaties zelf uit. Als de behuizing ernstig beschadigd zou zijn, biedt Strofeld de mogelijkheid om de nog werkende onderdelen tegen lage kosten in een nieuwe behuizing te plaatsen.

Strofeld Alma: prijs en leveringsinformatie

De Alma kan op de website van Strofeld worden besteld voor een prijs van 850 euro. Voor 45 euro extra wordt een accu meegeleverd die op het maximale volumeniveau zes tot acht uur muziekplezier zou moeten geven. Op een gemiddeld volume kan de Alma circa 20 tot 25 uur muziek maken voordat de accu moet worden opgeladen.EDITORS' CHOICE