NIEUWSPS Audio

PS Audio Aspen FR20: vloerstaande drieweg luidspreker met magnetostatische middentoner en tweeter

De Amerikaanse audiofabrikant PS Audio heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker onthuld genaamd Aspen FR20. De nieuwe Aspen FR20 heeft volgens de fabrikant een uitzonderlijk lineaire fase/frequentie karakteristiek, mede vanwege de behuizing die niets zou toevoegen aan het geluid en een zeer gelijkmatige impedantie.

PS Audio Aspen FR20: drieweg vloerstaande luidspreker

Ongeveer een jaar geleden heeft de in de VS gevestigde audiofabrikant PS Audio de Aspen FR30 gelanceerd, een slanke maar hoge en zware drieweg vloerstaande luidspreker. De nieuwe Aspen FR20 borduurt voort op het ontwerp van de Aspen FR30 maar heeft een kleinere behuizing en minder woofers.

Ook de Aspen FR20 is een drieweg ontwerp. Aan weerszijden is een passieve radiator geplaatst met een diameter van 10 inch. De weergave van hoge frequenties komt voor rekening van een 2,5-inch vlakke magnetostatische driver met een Teonex-diafragma. Dezelfde techniek wordt toegepast voor de middentoner, maar die is tien inch groot. De laagweergave wordt uitgevoerd door een tweetal woofers met een diameter van acht inch voorzien van een conus gemaakt van een sandwich van koolstof en Rohacell.

PS Audio geeft een frequentiebereik op van 23 Hz tot 20 kHz maar dit is op niveau -6 dB en niet op het meer gebruikelijke niveau -3 dB. De Aspen FR20 weegt ruim zestig kilogram per stuk.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux.


EDITORS' CHOICE