EMT 928 II: moderne versie van legendarische platenspeler (nu met accuvoeding)

De EMT 928 II van het in Zwitserland gevestigde EMT Tontechnik is een draaitafel die voeding krijgt uit een accu om aldus elke invloed uit het lichtnet te elimineren. Volgens de fabrikant is de EMT 928 II een nieuwe versie van de klassieke 928, die vijftig jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht. De EMT 928 II wordt geleverd zonder toonarm, maar EMT heeft ook toonarmen in zijn assortiment.

EMT 928 II: draaitafel met accuvoeding

De oorspronkelijke draaitafel was een gezamenlijke inspanning van de ingenieurs van het Zwitserse audiobedrijf EMT Tontechnik en Thorens en was de enige door een riem aangedreven draaitafel in de geschiedenis van EMT. De nieuwe EMT 928 II is gemaakt door een Zwitsers ontwerpteam onder leiding van Micha Huber en heeft goed beschouwd weinig van het oorspronkelijke ontwerp behouden.

De draaitafel heeft een massieve behuizing, vervaardigd uit een aluminiumlegering en rustend op vier trillingsdempende voeten. Het belangrijkste kenmerk van de EMT 928 II is de batterijvoeding, waarmee de eventuele negatieve invloed van het lichtnetnet volledig wordt uitgesloten. De batterijcapaciteit is voldoende voor veertig uur afspeeltijd. Het oplaadproces is geautomatiseerd en de gebruiker zou er gen omkijken naar hebben.

Het draaiplateau van de nieuwe draaitafel kan 33,3, 45 en 78 rondjes per minuut draaien. De motor brengt met een riem een subschijf in beweging die de rotatie doorgeeft aan het aluminium draaiplateau. Het draaiplateau weegt 5,5 kilogram en wordt geleverd met een antiresonantiemat. De afmetingen zijn 480 x 340 x 100 millimeter (B x D x H). Het totale gewicht van de draaitafel is 23 kilogram.

Een toonarm wordt niet standaard meegeleverd maar de EMT 928 II is voorbereid voor montage van een eigen negen inch EMT-toonarm.

Naar verluidt komt de EMT 928 II in de loop van de ze maand op de markt voor een prijs van 9.500 euro.


EDITORS' CHOICE