NIEUWSMission

Mission LX Connect DAC: kleine DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker

Het Britse audiomerk Mission heeft de LX Connect DAC aangekondigd, een compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker die ook als voorversterker zou kunnen dienen. Naar verwachting komt de LX Connect DAC na de komende jaarwisseling op de markt.

Mission LX Connect DAC

De nieuwe LX Connect DAC van Mission lijkt op de eerder uitgebrachte LX Connect Hub. Deze laatste is onderdeel van een draadloos luidsprekersysteem genaamd LX Connect. De LX Connect DAC krijgt geen luidsprekers meegeleverd en is in de basis een DA-converter en hoofdtelefoonversterker. Naast een analoge cinch-ingang, een optische ingang, een coaxiale digitale ingang en en USB-ingang (type B) heeft de Mission LX Connect DAC ook een HDMI ARC-aansluiting. Ten slotte kan ook draadloos muzieksignaal via bluetooth worden aangeleverd. De LX Connect DAC heeft een voorversterkeruitgang en kan dus ook als voorversterker worden gebruikt.

Om de prestaties van de LX Connect DAC naar een hoger niveau te tillen, kreeg Mission naar eigen zeggen ontwikkelingsondersteuning van zustermerk Audiolab. Het resultaat is een DA-converter gebaseerd op de ES9018K2M DAC-chip uit de Sabre32 Reference-familie. De LX Connect DAC ondersteunt PCM-weergave tot 32-bit/384 kHz via USB en 24-bit/192kHz via de coaxiale en optische ingangen, evenals DSD256 via USB. Een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en het “Roon Tested”-label maken het pakket compleet.

Mission geeft een A-gewogen S/R-verhouding op van 100 dB voor de analoge AUX-ingang en via de digitale ingangen is dit 110 dB. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,3 dB).

Mission LX Connect DAC: prijs en leveringsinformatie

De Mission LX Connect DAC komt naar verwachting in de loop van januari 2023 op de markt voor een prijs van net geen 500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE