NIEUWSSonos

Ikea en Sonos lanceren vloerstaande Symfonisk luidsprekerlamp

Sinan Kökbugur | 08 december 2022 | Fotografie Fabrikant | Sonos

De Zweedse woonwarengigant en het Amerikaanse Sonos hebben een nieuwe versie van de Symfonisk luidspreker aangekondigd. De Symfonisk is niet alleen een luidspreker maar het is ook een lamp. De Symfonisk is er al een tijdje voor plaatsing op een buffetkast of bijzettafel of nachtkastje. De nieuwe versie van de Symfonisk staat op de grond. Naar verwachting gaat de levering in de loop van januari beginnen.

Ikea X Sonos vloerstaande Symfonisk

De nieuwe Symfonisk-vloerlamp lijkt op de huidige IKEA Symfonisk-tafellamp, maar dan op een driepotig vloerstatief. De nieuwe variant krijgt een bamboelampenkap, waar de huidige lage variant wordt geleverd met een kap van bijvoorbeeld glas. IKEA verkoopt ook losse lampenkappen met een ander ontwerp, ook voor de eerdere versie van de Symfonisk.

Lees ook onze recensie over de huidige ronde Symfonisk van Sonos en Ikea en onze recensie over de eerste versie van de Symfonisk van Sonos en Ikea.

De vloerstaande Symfonisk heeft een hoogte van 136 centimeter en ondersteunt verder functies als AirPlay 2, Spotify Connect en TruePlay-tuning in combinatie met een iOS-apparaat. Voorts kunnen de vloerstaanders ingezet worden als surroundspeakers in combinatie met een Sonos-soundbar. De lampen kunnen bediend worden via de Ikea Home-app of via de eigen app van Sonos. De Symfonisk-serie van Ikea heeft geen ingebouwde ondersteuning voor spraakassistenten als Alexa of de Google Assistent. Omdat geen microfoon is ingebouwd, kan de Symfonisk ook niet “per ongeluk” meeluisteren.

De Symfonisk-producten zijn alleen te koop bij Ikea, niet bij Sonos. Ikea levert een stroomkabel met een lengte van 3,5 meter mee die aangesloten kan worden aan de onderkant van de speaker. De Symfonisk krijgt muzieksignaal via een LAN-aansluiting of draadloos via wifi. In een van de poten zitten kabelmanagementclips.

Ikea X Sonos vloerstaande Symfonisk: prijs en leveringsinformatie

De luidspreker komt naar verwachting in de loop van januari 2023 naar de winkels van Ikea. De prijs in de Benelux is net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE