NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern HC3: compacte lichtgewicht DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Audiofabrikant Astell & Kern heeft de HC3 uitgebracht, een lichtgewicht, draagbare USB DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker. De HC3 is voorzien van dubbele ESS DAC's en microfoonaansluitingen en hij is geschikt voor zowel iOS- als Android-apparaten. 

Astell & Kern HC3: USB-DAC dongle

De voorgangers van de HC3 van Astell & Kern (A&K) waren de HC1 en HC2 en die voorzien van een paar Cirrus Logic CS43198 MasterHIFi DAC's. De nieuwe HC3, die overigens met zijn aluminium behuizing slechts 20 gram weegt, heeft twee ES9219MQ-chips van ESS, die door audiofans over de hele wereld hoog aangeschreven staat vanwege de eigenschap om ultrahoge audiokwaliteit te produceren met uitstekende controle en laag stroomverbruik, evenals ondersteuning voor een maximale PCM-resolutie van 32-bit/384 kHz en Native DSD256. De LED-lampjes kleuren mee met het ingangsignaal, waarbij rood staat voor PCM en blauw voor DSD. Als het statuslampje wit is, staat de HC3 in stand-by.

De AK HC3 heeft volgens de fabrikant een ontwerp om ruis zoveel mogelijk te minimaliseren. Astell&Kern stelt dat het resulterende geluid superieur en vrijwel ruisvrij is door het digitale signaal te verwerken nadat het door de dubbele tegen ruis afgeschermde kabel is gegaan. De opgegeven S/R-verhouding is 118 dB bij 1kHz en de THD+N is slechts 0,0005 procent bij 1 kHz. Voorts is de HC3 voorzien van hoogwaardige microfoonondersteuning om meer entertainment- en spraakfuncties mogelijk te maken.

De AK HC3 heeft volgens de fabrikant een output van 2 Volt (RMS) en is compatibel met drie- of vierpolige 3,5 mm plug-oortelefoons en headsets. Bovendien ondersteunt het de in-line controller- en microfoonfuncties van vierpolige oortelefoons en headsets.

De AK HC3 gebruikt stroom van het aangesloten afspeelapparaat en hoeft dus niet te worden opgeladen of op een aparte externe geluidskaart of versterker te worden aangesloten. Bovendien is de AK HC3 compatibel met iOS-apparaten met behulp van de meegeleverde USB-C naar Lightning-adapter.

Astell & Kern HC3: prijs en leveringsinformatie

De levering zou zeer binnenkort moeten beginnen, wat betekent dat de AK HC3 snel via de geautoriseerde dealers van importeur D&D Audio verkrijgbaar moet zijn. De adviesprijs bedraagt 229 euro.


EDITORS' CHOICE