NIEUWSMcIntosh

McIntosh MC451: hybride mono eindversterker speciaal voor bi-amping

Het Amerikaanse McIntosh heeft de MC451 aangekondigd, een eindversterker die is gemaakt om één kanaal aan te sturen. Dat ene kanaal bestaat uit een 150 Watt buizenversterker en een 300 Watt halfgeleiderversterker. De MC451 is dus bij uitstek geschikt voor een bi-amping configuratie.

McIntosh MC451: buizen voor middentonen en halfgeleiders voor lage tonen

De naam van de nieuwe MC451 van McIntosh verraadt een beetje wat het apparaat kan, d.w.z. totaal 450 Watt vermogen leveren aan één kanaal. Dat ene kanaal is opgesplitst in een 150 Watt buizenversterker en een 300 Watt halfgeleiderversterker. De MC451 kan dus heel goed gebruikt worden voor een luidspreker die geschikt is voor bi-amping. Uiteraard is voor stereo weergave een tweetal exemplaren van de MC451 nodig. Feitelijk is de MC451 een kleinere versie van de MC901 die ook buizen en halfgeleiders combineert in één kanaal.

McIntosh heeft de MC451 voorzien van de gebruikelijke eigen technologie die ingrijpt bij overbelasting, oververhitting en kortsluiting. Ook de uitgangstransformatoren (Autoformers) zijn aanwezig. De gebruiker kan kiezen voor gebruik van de interne cross-over, maar zowel de buizenversterker als de halfgeleiderversterker hebben ieder een eigen ingang zodat de cross-over ook buiten de MC451 kan plaatsvinden.

McIntosh MC451: prijs en leveringsinformatie

De MC451 komt als eerste in de loop van deze maand in de VS en Canada op de markt waarna de rest van de wereld snel zal volgen. De prijs voor de Benelux is 18.990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE