NIEUWSHiFi Rose

Hifi Rose RS250A: een bestaand concept is bijgewerkt

De Koreaanse fabrikant Hifi Rose heeft de RS250A uitgebracht, een voorversterker tevens DA-converter met een zeer uitgebreide streamer aan boord voor geluid en beeld. De nieuwe RS250A bouwt voort op de eerdere RS250. Het grootste verschil is de plaatsing van een HDMI-uitgang met ondersteuning van ARC op de RS250A.

Hifi Rose RS250A

Wie een indruk wil krijgen van de prestaties en functies van de streamers van het in Zuid-Korea gevestigde Hifi Rose zou onze recensie overr de Hifi Rose RS250 kunnen lezen. De nieuwe RS250A is feitelijk een verbeterde versie van de eerder RS250. Eén van onze kritiekpunten was de afwezigheid van een HDMI-uitgang met ondersteuning van ARC. De fabrikant heeft het kennelijk gehoord, want de RS250A is voorzien van een HDMI-uitgang met ARC. Voor de liefhebbers van zwarte apparaten is er ook goed nieuws want de RS250A is ook verkrijgbaar in het zwart.

Het frontvullende kleurenscherm is natuurlijk gebleven. De RS250A is gebouwd rond het Rose OS van het bedrijf en een ES9028 PRO DAC-chip die gebruik maakt van een ultralage faseruis 100 MHz Femto-oscillator Hiermeer wordt een resolutie ondersteund tot 32-bit / 768 kHz PCM en hi-res bestanden tot Native DSD512 (22.5792MHz).

Alle gangbare streaming-diensten zoals Qobuz, Apple Music en Tidal worden ondersteund, inclusief het afspelen van MQA. De Tidal-app geeft zelfs toegang tot de muziekvideo-streaming-inhoud van de service voor weergave op het RS250A-scherm of via de HDMI 2.0 uitgang. Hetzelfde geldt voor YouTube-video en muziekweergave dankzij de Rose Tube-app.

Rose OS biedt naast Spotify Connect en AirPlay ook Roon Ready-ondersteuning. Ook kan muziek van een USB-schijf, SATA3.0 SSD of NAS worden gespeeld. De RS250A kan omgaan met DLNA. De RS250A kan niet alleen muziek afspelen maar ook CD’s rippen met de apps CD en CD Ripping. Het frontbrede 8,8 inch IPS multi-touch aanraakscherm van de RS250A toont albumhoezen, bedieningsopties, instellingen en dus ook video-inhoud.

De HiFi Rose RS250A gaat echter niet alleen over streaming. De fabrikant heeft ook analoge en digitale ingangen en uitgangen geplaatst en er is een hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang gemonteerd.

HiFi Rose heeft de eigen en nieuwe discrete op-amp-technologie gebruikt voor de analoge uitgangstrap van de RS250A. Dit belooft volgens de ontwerpers, naast andere hoogwaardige technologieën en materialen zoals een volledig lineair stroomcircuit, zeer weinig ruis en vervorming.

Hifi Rose geeft een S/R-verhouding op van 122 dB (A-gewogen). Het frequentiebereik loopt van 17 Hz tot 80 kHz (+/- 1 dB). De kanaalscheiding is beter dan 137 dB over een bereik van 20 Hz tot 20 kHz. Het komt erop neer dat de al indrukwekkende cijfers van voorganger RS250 in de RS250A nog iets zijn aangescherpt.

Hifi Rose RS250A: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte of aluminiumkleurige uitvoering. De adviesprijs is net geen 2.600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE