NIEUWS

De Veritas P10.2 SE is een speciale editie van het vlaggenschip van Phonar

De in de Duitse stad Tarp gevestigde luidsprekerfabrikant Phonar heeft een verfijnde versie van vlaggenschip vloerstaander Veritas Next P10.2 uitgebracht en de nieuwe versie heet Veritas Next P10.2 SE. Zo heeft de SE-versie een betere tweeter en zijn betere spoelen in de woofers geplaatst. Naaste de standaardafwerkingen in wit, zwart en notenhout kunnen tegen een meerprijs alle RAL-kleuren geleverd worden.

Phonar Veritas P10.2 SE: vloerstaande drieweg luidspreker

In de SE-versie van de Veritas P10.2 van Phonar is de R3004-tweeter uit de Illuminator-serie van de Deense driverbouwer Scan Speak geplaatst. De gepatenteerde vorm van het membraan zorgt voor een uitstekende fasestabiliteit. In combinatie met het unieke magneetsysteem komt de tweeter volgens de ontwerpers tot uitzonderlijke prestaties.

De spoelen van de woofers van de P10.2 SE zijn bijzonder laag-inductief voor een nog betere impulsgetrouwheid. De tweetertak van het cross-overfiler is geoptimaliseerd. Een extra functie is een niveau-aanpassing van het midden- en hoge frequentiebereik.

In totaal zijn in dit drieweg systeem vijf drivers geplaatst in een d’Appolito-opstelling. Dit zou een brede sweetspot moeten opleveren. De middentoners hebben een diameter van 130 millimeter en de woofers meten 201 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik is 21 Hz tot 30 kHz. De cross-overfrequenties zijn 250 Hz en 2,6 kHz en de opgegeven impedantie is vier Ohm. De gevoeligheid is 87 dB (1 Watt/ 1 meter). De afmetingen zijn 140 x 25,5 x 37 centimeter en een enkel exemplaar weegt veertig kilogram.

Phonar Veritas P10.2 SE: prijs en leveringsinformatie

De Phonar Veritas P10.2 SE heeft een adviesprijs vanaf 9.600 euro per paar.


EDITORS' CHOICE