NIEUWSGold Note

Gold Note PH-5: instelbare phono-versterker met aanraakscherm

Het Italiaanse audiobedrijf Gold Note heeft de PH-5 aangekondigd. De PH-5 is een hoogwaardige phono-versterker die verregaand instelbaar is. Op de voorkant is een kleurenaanraakscherm geplaatst waarmee de gebruiker alle instellingen kan manipuleren.

Gold Note PH-5

De nieuwe PH-5 van het in Italië gevestigde Gold Note heeft de helft van de gebruikelijke breedte van audiocomponenten en is dus makkelijk plaatsbaar. Het apparaat kan zowel signaal van MM-elementen als van MC-elementen versterken.

De PH-5 heeft veel van de techniek aan boord van de duurdere PH-10. Er zijn acht versterkingsfactoren beschikbaar variërend van 34 dB tot 66 dB. Voorts kan de gebruiker kiezen voor negen verschillende afsluitweerstanden, t.w. 10, 22, 47, 100, 220, 470, 1 kOhm, 22 kOhm en 47 kOhm.

Verder heeft de gebruiker de mogelijkheid om niet alleen te egaliseren volgens de RIAA-curve, ook “Decca London” en “American Columbia” zijn beschikbaar. Alledrie de egalisatiecurves worden ook geleverd met een optioneel schakelbare “enhanced mode”, zodat het er uiteindelijk op neerkomt dat er zes opties voor egalisatie beschikbaar zijn, De PH-5 werkt in klasse A.

Eventueel kan de PH-5 gevoed worden vanuit een externe voeding waardoor het prestatieniveau nog wat zal stijgen volgens de fabrikant.

De PH-5 is alleen leverbaar in een zwarte uitvoering en komt tegen het einde van deze maand op de markt. Officiële prijsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs van net geen 900 euro genoteerd staan.

MERK

EDITORS' CHOICE