NIEUWS

Monitor Audio Nederland op Noir Et Blanc Brussels Hifi Show

Op zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande ben je van harte welkom in BluePoint Brussels voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. In de aanloop naar de show delen we graag meer info over de deelnemers, want we ondersteunen Noir et Blanc als mediapartner en zullen ook beide dagen op de show aanwezig zijn. Vandaag: de merken van de Nederlandse importeur Monitor Audio Nederland.

Monitor Audio Nederland op beursvloer van Noir et Blanc Hifi Show in Brussel

Dit jaar neemt Monitor Audio Nederland B.V. voor het eerst deel aan de Noir et Blanc Brussels Hifi Show. Wij importeren een aantal merken voor de Benelux die wij in onze ruimte zullen demonstreren, maar natuurlijk spelen wij met Monitor Audio luidsprekers, dit in samenwerking met onze gewaardeerde collega Transtel Sabima. In de ruimte kunt u genieten van een opstelling van een aantal platenspelers van Transrotor in combinatie met de Leema Acoustic Constellation serie in een Custom Design Milan Hifi rack. Daarnaast de nieuwste modellen van REVO en Geneva.

Räke Hifi/Vertrieb GmbH, het bedrijf achter de Transrotor platenspeler is uniek. Een klein bedrijf in de heuvels van Bergisch Gladbach, waar Jochem Räke de inmiddels we[1]reldberoemde Transrotor platenspeler bedenkt en maakt. Het grootste deel van de platenspelers wordt met de hand gemaakt wat resulteert in een prachtig product. Transrotor adviseert een aantal uitvoeringen voor wat be[1]treft toonarmen en elementen voor de draaitafels maar het is ook mogelijk om alleen het loopwerk te bestellen en een eigen keuze toonarm en element te laten monteren. Sinds kort ontwikkelt Transrotor ook zijn eigen toonarm, de TRA 9 en de TRA9 Studio (TRA9S). Verder in het programma, verschillende phono voorversterkers en ook een hoofdtelefoon versterker.

Leema Acoustics, opgericht in 1998 door twee BBC engineers Lee Taylor en Mallory Nicholls, richten zich eerst op de ontwikkeling van luidsprekers. Na het succes van hun eerste product, de Xen, besloten zij om hun expertise te richten op audio-elektronica. De Tucana, geïntegreerde versterker, werd begin 2006 uitgebracht en won later dat jaar de onderscheiding Hi-Fi News versterker van het jaar. Kort daarna werd de Antila CD-speler geïntroduceerd en won bijna onmiddellijk opnieuw de prestigieuze What Hi-fi Sound & Vision beste CD-speler award in 2007.

Om tien jaar Tucana te vieren heeft Leema de versterker opnieuw bekeken en op essentiële punten binnen het versterker ontwerp de nodige veranderingen doorgevoerd waardoor er een duidelijke verbetering in de totale weergave ten gehore wordt gebracht. Een nieuwe icoon is geboren. De Antilla IIs Eco is al geruime tijd “de CD-speler” van Leema. De Quatro infinity Multi-DAC maakt gebruik van meerdere 24-bits / 192 kHz multi-bit delta-sigma-dataconverters. Hierdoor ontstaat een adembenemend echte muzikale weergave.

De Sirius is de high-quality oplossing voor weergave van streaming music. Of het nu gaat om Tidal, Qobuz, Radio of de intern opgeslagen muziek, de muzikale weergave kwaliteit ligt op een zeer hoog niveau. De app-gestuurde muziek server is standaard uitgerust met 2 TB en uit te breiden tot 8 TB. De CD-verzameling kan via de aanwezige TEAC optische drive optimaal op de HDD drive worden gezet.

Voor de Leema apparaten gebruiken wij een rack uit de Milan Serie van Custom Design. Custom Design uit Newcastle upon Tyne, Engeland, is één van de weinige merken die producten maken naar de wens en de vraag van de klant maar wel op een verantwoorde manier, dus gebruikmakend van duurzaam geproduceerd hardhout dat pas na 30 jaar mag worden gekapt. De Milan Range is een uit onderdelen opgebouwd meubel dat uitgebreid kan worden als uw hifiset zich veranderd of groter wordt. Het standaard meubel heeft 155 mm tussenruimte, maar 200, 250, 300 en zelfs 350 mm is ook mogelijk. De glasplaten zijn 6 cm voor apparatuur tot 20 kg, maar 10 cm voor apparaten tot 50 kg is ook mogelijk. De laatste editie in de Milan range is het Milan XL rack, voor XL apparatuur.

Geneva komt met een aantal nieuwe producten de Geneva Time, DeCon S en DeCon M. Zoals we van de Geneva gewend zijn gaan geluidskwaliteit en design hand in hand en kunnen we zeggen dat dit wederom gelukt is.

Tafelradio’s van Revo zijn gemaakt van de beste materialen en componenten. De volledig houten kast is samen met het geanodiseerde aluminium front een lust voor het oog. Samen met de eenvoudige bediening zijn dit stuk voor stuk prachtige producten. De SuperConnect, ons icoon, is doorontwikkeld tot een stereo versie. Hierdoor is een bredere weergave mogelijk. Of het nu gaat om Spotify, Radio of muziek van je persoonlijke, op HDD opgeslagen, muziekcollectie, de SuperConnect Stereo laat u genieten.

De bediening kan met de UNDOK app, afstandsbediening of op het apparaat zelf. De wens om CD’s te kunnen afspelen met eenvoudige bediening en zeer goed geluid vanuit één apparaat komt hieruit. Alles wat Revo biedt, alleen dan via een geweldig 2.1 muzieksysteem geïntegreerd in de karakteristieke kast zoals Revo deze maakt. Bediening gaat ook hier via een app, afstandsbediening en het  vijf inch touch screen display op het apparaat. Daarnaast ontbreekt de typische Joystick bediening niet. De 120 Watt klasse D-versterker en digital soundprocessor laten een kamervullend geluid horen met haarscherpe hoge tonen en een diepe rijke bas.

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur in BluePoint Brussels. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


EDITORS' CHOICE