NIEUWS

HNNY op Noir Et Blanc Brussels Hifi Show

Op zaterdag 5 en zondag 6 november aanstaande ben je van harte welkom in BluePoint Brussels voor de eerste editie van de Noir et Blanc Brussels Hifi Show, een ambitieus tweedaags evenement van de gelijknamige audiospeciaalzaak. Het is de grootste audioshow die Noir et Blanc tot nu toe organiseerde met maar liefst twintig verschillende demoruimtes. In de aanloop naar de show delen we graag meer info over de deelnemers, want we ondersteunen Noir et Blanc als mediapartner en zullen ook beide dagen op de show aanwezig zijn. Vandaag: de Nederlandse importeur HNNY met o.a. de merken Fyne Audio, Heed, PlenQ, REL en New Horizon.

HNNY op beursvloer van Noir et Blanc Hifi Show in Brussel

Wat zou er gebeuren als je een high-end voorvechter met decennia aan importeurservaring de hifikwaliteiten van weleer in een nieuw jasje aan zijn publiek presenteert? Zoals de Engelsen plegen te zeggen: “God only knows.” Terwijl Groot-Brittannië met een ‘verse’ koning een geheel nieuw tijdperk betreedt, vindt er in de ruimte van HNNY Benelux een interessante mix van de prachtigste merken uit Europa plaats. Een Brentree in hifi Europa zouden we het kunnen noemen.

De presentatie van merken in de ruimte van HNNY Benelux kent wel degelijk een rode draad. Het is namelijk de muzikaliteit die de merken bindt. In de stal van deze hifi-importeur pur sang vinden we het Schotse Fyne Audio, het Hongaarse Heed, het Italiaanse New Horizon, het Nederlandse PlenQ en het Britse REL. Als een tour van een rockband die de steden aandoet waar het de meeste aanhang kent, heeft Henny Groenendijk, oprichter van HNNY, de merken hoogstpersoonlijk geselecteerd op kwaliteit en muzikaliteit. “Als je je oor er eens goed te luisteren legt, zul je nog verbaasd staan van de pace, rhythm & timing waarmee je geconfronteerd wordt, uiteindelijk de enige criteria die een echt goed systeem kenmerken. Primeurs voor de Noir & Blanc Brussels Hifi Show zullen zijn de Fyne Audio Vintage 12 en de nieuwe hifi-meubels van PlenQ,” aldus HNNY.

Fyne Audio is een in Schotland gevestigde luidsprekerfabrikant die opvalt door de coaxiale drivers en de zogenoemde point-source technologie. Specifiek Fyne is hun IsoFlare, FyneFlute en BassTrax technologie die van grote invloed is op de kwaliteit van het merk.

In de jaren negentig van de vorige eeuw verzorgden de broers Alpar en Zsolt Huszti de import en distributie in Hongarije van een reeks toonaangevende Engelse hifiproducten. Het ontstaan van de naam Heed is dan ook sterk beïnvloed door de Britse high-fidelity uit de jaren 80 en 90. Deze lijn van elektronica blinkt uit in compactheid, versatiliteit en vooral kwaliteit. Alle Heed producten zijn in-house designs en worden in-house geproduceerd te Budapest. Heden ten dage omvat het leveringsprogramma een uitgebreid aanbod versterkers, D/A omzetters en CD spelers. Iconisch zijn inmiddels hun externe voedingen en hoofdtelefoonversterkers. Met namen als Elixir, Abacus, Obelisk en Thesis waan je je al snel in het feeërieke.

New Horizon is een Italiaanse draaitafelbouwer met een bescheiden aantal bijzondere, prijsbewuste modellen. Het doel is kwaliteit zo bereikbaar mogelijk te maken, terwijl de top niet geschuwd wordt. De line-up bestaat uit de GD101 en 121, de GD129, GD201, GD202, GD203, GD301 en GDS II, waar de lat van de kwaliteit steeds hoger komt te liggen.

Gloednieuw in het pakket van HNNY Benelux is het Nederlandse merk PlenQ. Het laat zich al snel raden waar we hier mee te maken hebben; vele plenqen boven elkaar maken, jawel, een hifimeubel. In dit geval een mix van stijlvolle bamboe plateaus en supersterke koolstof dragers, bijna onzichtbaar aan elkander bevestigd. Resultaat is een duurzaam en ecologisch verantwoord hifimeubel dat zich onderscheidt in prijs/kwaliteitverhouding en uiteindelijk klank. Of liever gezegd neutraliteit. Een goed rack hoor je niet. Superhandig zijn de in de plateaus geïntegreerde kabelgeleiders die ook de wat forsere kabels kunnen accommoderen

Wie ‘REL’ zegt, zegt ‘laag’. Liever gezegd: sublaagsysteem. De Subwoofers van REL Acoustics mogen gerust tot de absolute top van de subwoofers gerekend worden. In 1990 startte naamgever Richard Edmund Lord het inmiddels iconische bedrijf, nadat hij in zijn schuur naar eigen zeggen ‘best een aardig systeem’ had gemaakt. Kenmerkend voor REL, naast het superstrakke en magistraal geïntegreerde laag, is het systeemontwerp waar een unieke schakeling naadloos het klankkarakter en de timing van de hoofdset overpakt (ABC). De line-up van REL begint met de T Series (T/Zero, T/5x, T/7x, T/9x), vervolgt met de speciaal voor Home Theater ontworpen HT Series (HT/1003, HT/12-5 en HT/1508), de S Series (S/510, S/812 en 212/SX) en de G Series (G1 en N.25). Of het nu voor de weergave van filmmuziek of klassiek stereo gaat, met een REL haal je serieus het onderste uit de kan.

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november van 10.00 tot 18.00 uur in BluePoint Brussels. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


EDITORS' CHOICE