NIEUWS

DAE Show-Visit: Vonschloo op Dutch Audio Event 2022

In ruimte 17 werden we hartelijk ontvangen door de heren van I Am Living die op het Dutch Audio Event stonden te pronken met de spullen van Vonschloo. Uiteraard op een audiobeurs de focus op de luidsprekers en de versterker van het merk, maar ook stoelen en ander meubilair stonden in de ruimte opgesteld. We gingen met de gastheren in gesprek voor een nieuwe DAE Show-Visit.

Vonschloo

Vonschloo is een Zwitsers designmerk. Ze werken er primair met vezelcement. Een materiaal wat zich in allerlei vormen laat zetten en wat zeer stijf is. Uitermate geschikt voor een luidspreker, zo vond men. Op het Dutch Audio Event stond de L10 luidspreker opgesteld.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar we vonden ze er wel cool uitzien eigenlijk. Een mooi ontwerp, toffe industriële kleur en ze klonken naar onze mening ook best wel lekker daar op de beursvloer.

Speaker L10

De behuizing is vervaardigd uit vezelcement en het ontwerp is bedacht om vanuit elke hoek toch aantrekkelijk te zijn. Of we de achterkant van een luidspreker heel aansprekend vinden is een tweede, maar de zijkant en de voorkant zijn inderdaad echt een design statement. De kleur van het materiaal is ook de kleur waarin je de speaker kunt verkrijgen: cementgrijs. Het front van de speaker is van hout en de vaste voet is van metaal. Een mooie industriële look. Aan de achterzijde bevindt zich een extra driver voor een meer ruimtelijke presentatie.

Het frequentiebereik loopt van 25Hz tot 28kHz en ze zijn belastbaar tot 1000 Watt. Het is een semi-crossoverloos ontwerp, laten we ons vertellen. De crossover ligt ergens rond de 1kHz en loopt vanaf daar door naar 28kHz.

SmartAmp Versterker

De speakers zijn aangesloten op de SmartAmp van Vonschloo. Een klein en minimalistisch ontwerp met datzelfde vezelcement aan de bovenzijde. De binnenzijde zit vol allerlei slimmigheden. Het is een compleet DC-gekoppeld ontwerp met single-ended klasse A ingangscircuits. Hij is voorzien van 2 digitale ingangen en levert 2 x 50 Watt aan vermogen bij 8 Ohm en heeft vol automatische auto-sense functies. Daarnaast kan je je eigen afstandsbediening gebruiken door IR-learning.

Kleine luisterimpressie

Het geluid laat zich tijdens de korte luistersessie kenmerken als rustig en vloeiend. Zoals het systeem nu overkomt is het een set wat je lange luistersessie laat beleven. De eerste indruk van het Vonschloo-geheel is daarmee positief, maar ook weer veel te kort om er meer zinnigs over te zeggen. Wordt vervolgd!

Lees ook ons hele (live)verslag van Dutch Audio Event 2022


EDITORS' CHOICE