NIEUWSCanton

Canton Karat GS Edition: jubileummodel vanwege vijftigste verjaardag

De Duitse audiofabrikant Canton heeft de vloerstaande luidspreker Karat GS Edition uitgebracht. Het gaat om een jubileummodel dat al aan het publiek op de HEM 2022 is getoond. De Karat GS Edition is nu productierijp en leverbaar in drie afwerkingen. De oplage is beperkt tot 1.972 paar. Voornoemd getal staat voor het jaartal van oprichting van Canton.

Canton Karat GS Edition: 3,5-weg basreflex vlierstaander

De Karat-productlijn werd voor het eerst in 2002 gelanceerd. Dat is dus twintig jaar geleden. Verder is het vijftig jaar geleden dat de oprichting van het in de Duitse plaats Weilrod gevestigde Canton heeft plaatsgevonden. Twee redenen dus om dit jaar als jubileumjaar aan te merken en dat wil Canton niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De Canton Karat GS Edition komt in een oplage van 1.972 paar op de markt. De koper kan kiezen tussen een witte en zwarte kleur en een afwerking die Dusty Green wordt genoemd. In alle gevallen is sprake van een satijnmatte afwerking.

Net als twintig jaar geleden wordt de nieuwe Canton Karat GS Edition ook geleverd met een slanke baffle, hetgeen wordt mogelijk gemaakt door de aan de zijkant geplaatste woofer. Dankzij geavanceerde technologie, zoals drivers met zwarte conussen gemaakt van keramiek en wolfraam en een akoestisch geoptimaliseerde behuizing, wil Canton naar eigen zeggen niet alleen een “tijdloos mooi” designstuk afleveren, maar ook scoren met dynamisch en nauwkeurig geluid. Andere speciale kenmerken zijn een tweeter met een aluminiumoxide keramisch membraan en een cross-overfilter dat is geoptimaliseerd voor het best mogelijke impulsgedrag.

Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz. Cross-overfrequenties liggen op 130 Hz, 500 Hz en 3,1 kHz. De woofer heeft een diameter van 257 millimeter. De twee middentoners van elk 154 millimeter en de tweeter van 25 millimeter zijn gerangschikt in een d’Appolito-configuratie. De afmetingen zijn 32,5 x 56,5 x 115,5 centimeter en de luidspreker weegt 28,1 kilogram.

Canton Karat GS Edition: prijs en leveringsinformatie

De Canton Karat GS Edition is binnenkort verkrijgbaar in wit en zwart en in “Dusty Green,” allemaal met een satijnen afwerking. De adviesprijs is 3.500 euro per paar.


EDITORS' CHOICE