NIEUWSSonus faber

Sonus faber Arena: nieuwe productlijn van luidsprekers voor inbouw

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft een nieuwe productlijn van luidsprekers genaamd Arena aangekondigd. De Arena-productlijn bestaat op dit moment uit drie leden die alledrie bedoeld zijn voor inbouw. De bezoekers van de CEDIA 2022 hebben de Arena’s al mogen bewonderen. In de loop van deze maand zou de levering moeten gaan beginnen.

Sonus faber Arena: custom-install luidsprekers

Sonus faber betrad in 2019 voor het eerst de custom-install markt met de Palladio-productlijn. Deze ervaring stelde volgens de fabrikant de akoestische en technische experts van het bedrijf in staat om de nieuwe Arena-serie te ontwikkelen, een enorme stap voorwaarts voor thuisbioscoopinnovatie, waarbij installatie in de muur werd gecombineerd met thuisaanpassing om de flexibiliteit en personalisatie voor de gebruiker uit te breiden. De leden van de Arena, thans drie stuks, zijn handgebouwd in Italië en belichamen volgens de ontwerpers de balans tussen akoestische kracht, sonische definitie en innovatie.

“De nieuwe familie luidsprekers is het resultaat van een niet-aflatende synergie tussen de technologie- en ontwerpafdelingen van het bedrijf,” zegt Livio Cucuzza, Sonus faber Chief of Design en Vice President R&D. “Vanaf het allereerste begin was het doel om ervoor te zorgen dat de natuurlijke geluidskenmerken die onze producten onderscheiden, rechtstreeks konden worden toegepast in de wereld van thuisbioscoop en onze teams werkten samen om die droom werkelijkheid te laten worden.”

De eerste drie modellen hebben hun debuut gemaakt op de CEDIA 2022. Later zullen meer modellen volgen. We stellen de eerste drie modellen even kort voor.

Sonus faber Arena 30: vierweg LCR-luidspreker

De Sonus faber Arena 30 is een vierweg luidspreker die is uitgerust met een 38 millimeter zijden dome-tweeter en een 19 millimeter supertweeter. Twee acht inch woofers zorgen voor de laagweergave en twee middentoners van 6,25 inch geven het middenbereik weer. De gevoeligheid is 94 dB (2,83 Volt / 1 meter) dus een hele potige versterker zal niet nodig zijn. De inbouwdiepte is 162 millimeter.

Sonus faber Arena 20: 3,5-weg luidspreker

De Sonus faber Arena 20 is een 3,5-weg luidspreker die lijkt op de Arena 30, maar de Arena 20 heeft geen supertweeter en er zijn niet twee maar één middentoner geplaatst. De gevoeligheid is met 92 dB iets lager en formaat en gewicht zijn ook iets lager dan dat van de Arena 30.

Sonus faber Arena S15: subwoofer voor inbouw

De Arena S15 pakt de laagweergave op bij 31,5 Hz op niveau -3 dB. De benodigde inbouwdiepte is 202 millimeter. De Arena S15 heeft een gevoeligheid van 90 dB en evenals de andere modellen een nominale impedantie van vier Ohm.

We hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE