NIEUWSSonus faber

Sonus faber Palladio: custom-install luidsprekers, te zien op ISE 2019

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus faber lanceert deze week op ISE Amsterdam 2019 de nieuwe productlijn van custom-install luidsprekers genaamd Palladio. De nieuwe Palladio-productlijn omvat in-wall en plafondluidsprekers. In het derde kwartaal van 2019 zullen de Palladio-luidsprekers hun weg naar de winkel vinden.

Sonus faber Palladio: luidsprekers voor inbouw in muren of plafonds

De custom-install markt is groeiende en veel gerenommeerde luidsprekerbouwers brengen dan ook modellen uit voor inbouw in muren en plafonds. Het Italiaanse Sonus faber heeft de ISE in Amsterdam aangegrepen om de Palladio-productlijn aan het publiek te tonen. Levering zal starten in het derde kwartaal van 2019 en prijsinformatie is nog niet beschikbaar, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

De nieuwe luidsprekers van de Palladio-familie bevatten veel van de technologieën uit de high-end productlijnen van Sonus faber. De zijden dome-tweeters hebben DAD-technologie (Damped Apex Dome) en de middentoners en de woofers zijn uitgerust met conussen van natuurlijke vezels en cellulosepulp. Het Crossover-netwerk heeft Paracross Topology-circuits.

Elke luidsprekerlijn heeft twee schuine modellen (PC-562P en PC-563P voor niveau 5, PC-662P en PC-664P voor niveau 6). Wanneer voorluidsprekers niet op muren kunnen worden geplaatst, zijn deze modellen ontworpen om in het plafond te worden gemonteerd. Drivers zijn in een optimale hoek gepositioneerd om het geluid naar de luisterpositie te richten en geven dezelfde prestaties als een luidspreker met naar voren geschoven luidsprekers.

Beide lijnen hebben een In-Wall LCR (links / centrum / rechts) model (PL-563 voor niveau 5 en PL-664 voor niveau 6). In niveau 6 worden 3 modellen (PC-664P, PL-664, PW-662) geleverd met een gesloten kast van hout, ontworpen om te worden gebruikt wanneer geluidsisolatie vereist is. Alle Level 6-luidsprekers hebben gegoten aluminium manden, ontworpen in de laboratoria van Sonus faber.

De twee Palladio-sublijnen zijn afgeleid van de productlijnen, Sonetto en Olympica. Alle modellen uit de Palladio-serie zijn uitgerust met een magnetisch metalen rooster, ontworpen om elk model zo onopvallend mogelijk te maken. De rooster kunnen desgewenst worden geschilderd. Voor niveau 6 wordt echter een extra optie aangeboden. Voor degenen die de Sonus faber-stijl niet willen verbergen, kunnen de modellen PL-664 en PW-662 worden geüpgraded met klassieke, elastische roosters met de Sonus faber 'look'.

Sonus faber Palladio-producten zullen beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2019. De prijzen zullen in het tweede kwartaal van 2019 bekend worden gemaakt.

EDITORS' CHOICE