Métronome DSS2: tweede generatie Digital Sharing Streamer

Het Franse Métronome heeft zijn oorspronkelijk in 2019 uitgebrachte DSS herzien en opnieuw uitgebracht. De nieuwe Digital Sharing Streamer heet simpelweg DSS2. Net als de eerste DSS heeft de DSS2 geen DA-converter aan boord. Er is nu wel ondersteuning voor het afspelen van een hogere resolutie DSD.

Métronome DSS2

De tweede generatie Digital Sharing Streamer van Métronome heeft volgens de fabrikant hogere streamingprestaties dan zijn voorganger. |Het is met 25 x 25 x 7 centimeter nog steeds een relatief klein apparaat en daarom in ieder interieur in te passen. Nieuw is de mogelijkheid om DSD tot DSD 256 af te spelen.

De DSS2 kan ook MQA decoderen en heeft verder alle functies van zijn voorganger geërfd. De DSS 2 is dus UPnP- en DLNA-gecertificeerd en bruikbaar met alle apps die deze protocollen kennen. Métronome adviseert het gebruik van mConnect Control. De DSS2 is Roon Ready, Audirv?na-compatibel en Airplay 1 en Airplay 2 gecertificeerd.

De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering. Een officiële prijs voor de DSS2 hebben wij nog niet vernomen, maar afgaande op de informatie op Engelstalige websites zal de prijs in de Benelux vermoedelijk 4.550 euro bedragen.

MERK

EDITORS' CHOICE