Bang & Olufsen Beocom Portal: hoofdtelefoon voor bedrijfsmatig gebruik

Het Deense audio en lifestylemerk Bang & Olufsen (B&O) heeft de Beocom Portal gelanceerd, een hoofdtelefoon die bedoeld is voor bedrijfsmatig gebruik. De doelgroep is thuiswerkers die bijvoorbeeld vaak via een computer met webcam moeten vergaderen. De Portal van B&O combineert naar eigen zeggen het herkenbare geluid van B&O met functionaliteit voor gebruik in de bedrijfswereld.

Bang & Olufsen Beocom Portal

“De Beocom Portal headset is een specifiek antwoord voor de noden van professionals die audio en design van topkwaliteit willen, maar ook geschikte functies en technologie voor hun werk. Met de lancering van de Beocom Portal zet B&O weer een grote stap in zijn inspanningen om zijn B2B-portfolio uit te breiden”, zo verklaart John Howard, Head of Enterprise bij Bang & Olufsen.

Even een stapje terug in de tijd: de naam Beocom werd in 1982 gelanceerd toen B&O besloot om zich met zijn vaste telefoons te positioneren in de telefoonsector. De naam behoort veertig jaar later tot het erfgoed van B&O. De vaste telefoons werden in 1998 uit productie genomen, maar de naam keert nu terug om een nieuwe productlijn te lanceren.

De Beocom Portal wordt geleverd met Zoom-certificering

B&O heeft stap voor stap, via strategische partnerships en samenwerking met toonaangevende partners, zijn plaats veroverd in de bedrijfswereld. De Beocom Portal werd gecertificeerd door Zoom Video Communications, Inc. Hierdoor zal de productervaring nog verbeteren en wordt heldere, naadloze audio mogelijk gemaakt.

Volgens Jeff Fox, Strategic Alliances Marketing Lead bij Zoom, zit de vraag naar multifunctionele apparatuur met aandacht voor design en geluid enorm in de lift. “In dit nieuwe tijdperk van hybride werken groeit bij onze klanten en met name de jongere groep het bewustzijn rond design en geluid. Zij gebruiken Zoom op diverse toestellen en in dagelijkse situaties van diverse aard. Zij verlangen van hun toestellen dat ze functioneel en hoogkwalitatief zijn, maar ook dat ze mooi ogen, om het even of ze sporten, reizen, zich ontspannen of aan het werk zijn, zowel thuis als op kantoor”, zegt Jeff Fox.

De Beocom Portal is niet alleen gecertificeerd voor Zoom maar is compatibel met de populairste communicatieplatformen. De dongle die bij de headset hoort, zorgt voor een gepreconfigureerde draadloze ervaring met verbeterde connectiviteit en kwaliteit, met vlotte toegang en zonder haperende of onderbroken verbindingen.

De luidsprekers werden geperfectioneerd door de geluidstechnici van B&O. Ze leveren de kenmerkende compromisloze B&O-geluidskwaliteit. De ‘beamforming’ microfoons (met ruimtelijke filtering) isoleren en versterken de stem van de gebruiker en onderdrukken de achtergrondgeluiden. Intuïtieve tiptoetsbediening levert snelle toegang tot essentiële spraakfuncties zoals ‘mute’ en ANC- en eigen-stemaanpassing.

De nieuwe headset is ontworpen om de bedrijfswereld te veroveren met klassieke Scandinavische comfort- en designwaarden. De Beocom Portal is een lichtgewicht ontwerp met oorkussentjes in geheugenschuim, geschikt om zo langdurig te kunnen dragen en verdragen. De ingebouwde kaaksteun verbetert zowel het comfort als de akoestische prestaties. De binnenkant van de hoofdband is vervaardigd van hoogwaardig ‘boo’-textiel (bamboevezels) dat werd gekozen voor zijn duurzaamheid en ademende kwaliteiten. De band is voorzien van een unieke offsetvulling voor verlichting van de druk, om vermoeidheid door langdurig dragen te voorkomen.

Bang & Olufsen Beocom Portal: prijs en leveringsinformatie

De Beocom Portal wisselt voor 549 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE