NIEUWS

Laatste kans: win een audiokabel van Audiomica

Het Poolse bedrijf Audiomica timmert al een tijdje aan de weg met fraaie audiokabels. Importeur ERCT is van mening dat er nog veel muziekliefhebbers zijn voor wie een nadere kennismaking met deze producent van - volgens ERCT - prachtige luidsprekerkabels, stroomkabels en digitale en analoge interconnect kabels, welkom is. Tijd voor een nadere introductie. Daarnaast maak je kans om een fraaie audiokabel te winnen die je komend weekend op DAE in Veldhoven op kunt halen, dus lees snel verder. 

Audiomica: Poolse parel

Het in het zuidoosten van Polen gelegen bedrijf van Audiomica is bij Nederlandse audioliefhebbers misschien nog een niet zo’n bekende naam, maar toch timmert Audiomica al tien jaar aan de weg. Ooit begonnen als een groep hobbyisten, heeft Audiomica zich inmiddels ontwikkeld tot een professioneel productie- en handelsbedrijf. Natuurlijk spelen zaken als soort geleider, weefsel en samenstelling van de grondstof een belangrijke rol bij de kwaliteit van audiokabels. Maar vooral de filtratie van het signaal mag volgens Audiomica niet worden vergeten.

Audiomica: kabelfilosofie

De ontwerpfilosofie van Audiomica luidt dat de theorie niet altijd hand in hand gaat met de praktijk. En dus gaan na alle laboratoriumonderzoeken de kabels vervolgens naar de luisterruimtes. Maar daar stopt het niet. De prototypes worden vervolgens nog eens uitgebreid getest door een gevarieerde testgroep van audio-liefhebbers.

Sinds de introductie van de Excellence serie werkt Audiomica op deze manier. Zo kon de verkregen feedback geïmplementeerd worden in de prototypes, voordat ze definitief de markt op gaan. Dat heeft tien jaar geleden al geresulteerd in het winnen van een award bij het gerenommeerde High Fidelity Magazine: Best Product 2012.

Audiomica: filterfilosofie

Zoals gezegd vormen filters een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van de kabels. Daarom maakt Audiomica gebruik van in eigen laboratorium ontwikkelde filters. De zogenaamde anti-interferentiefilters zijn een wezenlijke aanvulling op de kabelstructuur. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dempen en vertragen filters het geluid niet. Audiomica heeft veel werk en moeite gedaan om er voor te zorgen dat de invloed van de filters zowel subtiel als effectief kan zijn. Door de toepassing van filters kunnen geluidsbepalende parameters gecontroleerd en gecorrigeerd worden.

Audiomica: filters verder

Veel mensen zijn zich niet bewust van het bestaan van elektromagnetische interferentie. De bronnen van natuurlijke elektromagnetische interferentie zijn bijvoorbeeld elektrische ontladingen, stof- en zandstormen of kosmische straling. Industriële interferentie kan komen van het elektriciteitsnet, radio- en tv-ontvangers of computers. De interferentie kan rechtstreeks uit genoemde apparaten in de vorm van elektrische magneten worden uitgezonden en op deze manier binnendringen in het elektriciteitsnet.

De filters van Audiomica zijn speciaal ontworpen voor gebruik met audioapparatuur. Het verschil in elektrische eigenschappen van geleiders resulteerde in de ontwikkeling van een voor elke kabelgroep uniek filtersysteem. De afscherming van de zeer gevoelige circuits en de nauwkeurige filtratie van spanning, zijn de basismethoden voor preventie tegen brom, ruis en interferentie van het elektriciteitsnet. Audiomica is bijzonder trots op de eigen ontwikkeling van de vier onderstaande filters:

Bekijk voor een volledige omschrijving van de vier filtersystemen de website van Audiomica.

Kijk op de website van importeur ECRT. naar het assortiment aan kabels van Audiomica. Hieronder alvast een greep uit het brede assortiment aan kabels van Audiomica:

Audiomica Red Reference Dolomit: luidsprekerkabel

De nieuwste versie van Dolomit Reference brengt snelheid, detail en de precisie van de voorganger. Maar door een betere geleider en een bredere doorsnede toe te passen, wordt een nog betere laagweergave gerealiseerd.

Audiomica Red Reference Jasper: stroomkabel

Om de stroomefficiëntie te verbeteren, is Jasper Reference opgebouwd uit zeven 14 AWG elektrolytische koperen geleiders van de hoogste zuiverheid. Het snoer is ontworpen om het bromniveau te verminderen en de dimensionaliteit, transparantie en dynamiek te verbeteren.

Audiomica Red Reference Rhod RCA: interlinks

De Rhod Reference biedt een geweldige geluidsweergave met de nadruk op detaillering, dimensionaliteit, helderheid en dynamiek. Details van instrumenten zijn waarneembaar en het klankbeeld  en de akoestiek in de ruimte zijn verbazingwekkend voelbaar. De onderlinge verbinding garandeert klanktempo en flowverbetering.

Uitgebreide informatie over de diverse kabels van Audiomica vind je op de website van ERCT.

Prijsvraag: win een kabel van Audiomica

Tijdens het komende Dutch Audio Event op 8 en 9 oktober a.s. in Veldhoven kun je bij de luisterruimte van ERCT (kamer 54) uitgebreid kennis maken met de producten van Audiomica. Bovendien maak je kans om een van de fraaie kabels van Audiomica zelf in bezit te krijgen. Wat moet je doen? Beantwoord de volgende vijf vragen over Audiomica kabels en haar technologie:

  • Vraag 1. Hoeveel jaar bestaat het bedrijf Audiomica?
  • Vraag 2. Noem drie namen van kabels van Audiomica.
  • Vraag 3. Noem twee filtersystemen die Audiomica toepast.
  • Vraag 4. Waar staat PFSS voor?
  • Vraag 5. Hoe is de stekkerbehuizing van de Audiomica Red Reference Carnelian USB A-B kabel  tot stand gekomen?

Stuur je antwoorden voor donderdagmiddag 6 oktober 17.00 uur naar redactie@hifi.nl. Tijdens het Dutch Audio Event zal ERCT bekend maken wie de gelukkige winnaar is geworden van een fraaie set kabels van Audiomica.


EDITORS' CHOICE