NIEUWSRuark Audio

Ruark R2 Mk4: multifunctionele tafelradio met afgeslankte behuizing

De Engelse radiobouwer Ruark heeft zijn bestaande model R2 herzien en de Ruark Mk4 uitgebracht. Deze vierde generatie van de R2 is nog steeds een multifunctionele tafelradio met een houten voorkant en moderne functies aan boord. Ruark heeft de behuizing slanker gemaakt zodat de R2 altijd wel een plekje kan vinden op een koffietafel, buffetkast of vensterbank.

Ruark R2 Mk4

De vierde generatie R2 van Ruark volgt de Mk4-make-over van de kleinere Ruark R1. De R2 heeft een houten rooster met latten voor een ambachtelijke uitstraling. Achter het rooster bevinden zich twee drivers met een diameter van 75 millimeter. Het opgegeven frequentiebereik is 55 Hz tot 20 kHz. De afmetingen van de R2 Mk4 zijn 185 x 340 x 150 mm (H x B x D) en de R2 Mk4 weegt 2,9 kilogram. Ruark's kenmerkende 'RotoDial'-controller zit in het midden op de bovenkant van de R2 Mk4. Het display is een automatisch dimmend LCD-kleurenscherm.

De klasse AB-versterker kan 18 Watt vermogen leveren. Gekoppeld aan de eigen neodymium NS+-drivers en adaptieve equalizer van het bedrijf, belooft Ruark met de R2 Mk4 goede resultaten voor muziek en gesproken woord.

De R2 Mk4 heeft uitgebreide radiofuncties aan boord, t.w. FM, DAB/DAB+ en internetradio. Natuurlijk kan ook muziek via Bluetooth 5.0 worden aangeleverd. Streamingdiensten Spotify Connect, Deezer en Amazon Music worden ook ondersteund. Eventueel kan ook muzieksignaal via een jackplug kabel worden aangeleverd. De USB-C poort kan worden gebruikt om muziek van USB-opslag (Fat32) af te spelen. Aan de achterkant is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst. Bediening gaat met de knopjes op de het apparaat zelf of met de UNDOK app.

Ja, de R2 Mk4 heeft ook wekkerfuncties aan boord. Het is geen zwaar apparaat, maar de R2 Mk4 lijkt niet echt voor mobiel gebruik bestemd. Er is immers geen handvat of draagbeugel. Het is een radio voor in en om het huis.

Ruark R2 Mk4: prijs en leveringsinformatie

De levering gaat naar verwachting in de loop van oktober beginnen. De koper kan kiezen tussen de uitvoeringen Ligth Cream en Espresso. Een IR-afstandbediening is optioneel. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE