NIEUWSRuark Audio

Ruark R1 Mk4: wekkerradio met FM, DAB, DAB+ en oplaadfunctie

Het Britse audiobedrijf Ruark heeft de R1 Mk4 aangekondigd, een wekkerradio met FM en DAB+ aan boord. Het is alweer de vierde versie van de R1. Het uiterlijk is een beetje veranderd. De voorkant heeft nu een houten rooster en een OLED-display. De klasse AB versterker is gebleven. Optioneel is een accu verkrijgbaar.

Ruark R1 Mk4: stijlvolle wekkerradio

De eerste R1 van Ruark kwam uit in 2006. Veertien jaar later brengt de Britse radiobouwer de R1 Mk4 uit. De houten kast is gewijzigd en heeft nu aan de voorkant een houten rooster. Het helderheid van OLED-display wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid omgevingslicht. Dat is handig voor een wekkerradio die in een donkere slaapkamer moet staan.

De Ruark R1 kan omgaan met FM, DAB en DAB+. De gebruiker kan kiezen uit één van de vele westerse en oosterse talen. Verder heeft de R1 Mk4 een bluetooth-ontvanger aan boord. De USB-C poort kan gebruikt worden om een ander apparaat op te laden of muziek van een ander apparaat af te spelen. Dan is er ook nog een analoge 3,5 millimeter jackplug ingang en een hoofdtelefoonuitgang.

De bediening gaat via de RotoDial knop op de bovenkant die op meer apparaten van Ruark is te vinden. De versterker werkt in klasse AB.

Een compacte afstandbediening en een oplaadbare batterij zijn optioneel te verkrijgen.

Ruark R1 Mk4: prijs en leveringsinformatie

De Ruark R1 Mk4 is verkrijgbaar in lichte crèmekleurige lak met een asgrille en espressolak met een walnotengrille. Vanwege de coronapandemie zal de levering van de Ruark R1 Mk4 volgens de website van Ruark gelimiteerd op gang komen maar vanaf begin 2021 zou de R1 Mk4 makkelijk verkrijgbaar moeten zijn. We zijn nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux.

 

 


EDITORS' CHOICE