NIEUWSInnuos

Innuos ZENmini S: kleine muziekserver uit Portugal, nu met SSD

De Portugese fabrikant Innuos kondigt een nieuwe muziekserver en streamer aan genaamd ZENmini S. Innuos biedt de mogelijkheid om muziek op te slaan op een interne SSD van naar keuze 1 TB, 2 TB en 4 TB. De fabrikant heeft ook het besturingssysteem van zijn muziekservers herzien en tal van verbeteringen toegevoegd.

Innuos ZENmini S

De nieuwe ZENmini S van de in Portugal gevestigde fabrikant Innuos is gebaseerd op de succesvolle muziekserver en streamer ZEN Mk3. Zoals naam al doet vermoeden, is de ZENmini S wat kleiner. Voorts heeft Innuos de “klassieke” harde schijf vervangen door een SSD. Die zijn immers steeds betaalbaarder geworden, ook de grote capaciteiten. Daarnaast heeft Innuos het systeemgeheugen vergroot van vier naar acht GB. Als gevolg hiervan is het nieuwe model ZENminiS volgens het persbericht het stilste en snelste ZEN-systeem van Innuos tot op heden.

Innuos heeft niet alleen aandacht besteed aan geluidskwaliteit en functionaliteit maar heeft ook een beveiliging geïmplementeerd om datacorruptie bij stroomuitval te voorkomen, zodat zelfs omvangrijke muziekbibliotheken veilig kunnen worden gebruikt. Uiteraard is het natuurlijk altijd verstandig om een backup te maken van de muziekverzameling.

De ZENmini S is voorzien van een CD-loopwerk zodat de gebruiker eenvoudig zijn CD's kan rippen en opslaan.

InnuOS-update: nieuwe functies

De nieuwe InnuOS-release 2.2.0 bevat tal van verbeteringen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om artiestinformatie handmatig na te bewerken om de nauwkeurigheid van de bibliotheek te verbeteren wanneer online informatie schaars of niet beschikbaar is. Ook worden albumhoezen automatisch opgehaald bij het importeren van muziekalbums die voorheen geen albumhoezen bevatten. De nieuwe software kan nu ook PDF-boekjes weergeven, indien beschikbaar en de verwerking van lange afspeellijsten zou nu veel sneller en soepeler moeten gaan, aldus de persverklaring van Innuos.

Innuso ZENmini S: prijzen en leveringsinformatie

Innuos ZENmini S, 1 TB SSD: 1.699 euro
Innuos ZENmini S, 2 TB SSD: 1.899 euro
Innuos ZENmini S, 4 TB SSD: 2.199 euro

MERK

EDITORS' CHOICE