NIEUWSPhilips

Philips lanceert Mini-LED- en twee OLED+-televisies als hoogtepunten van 2022 Ambilight productlijn

TP Vision, uitbater van het Philips-merk, heeft een drietal nieuwe televisies aangekondigd. De nieuwe OLED+937 en OLED+907 zijn voorzien van OLED-schermen en een geluidssysteem van Bowers & Wilkins. De PML9507 heeft een Mini-LED scherm. Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende schermformaten. De levering zal beginnen in september of oktober tegen nog bekend te maken prijzen.

Philips OLED+937

De Philips OLED+937 wordt gepresenteerd als het vlaggenschip in Ambilight TV-productlijn. Volgens TP Vision zijn verbeteringen doorgevoerd  en mede om die reden bij de 2022 EISA Awards de Home Theater TV Award gewonnen. De 65-inch OLED+937 combineert op unieke wijze een verbeterde versie van de krachtige AI Dual Engine-verwerking van Philips, weergegeven via het nieuwste OLED EX-paneel. Aan de hand van zijn speciale warmtesynchronisatie biedt de set een zeer indrukwekkende lichtopbrengst van 1.300 nits.

Naast de speciale AI-functies, bevat de 2022-versie van de P5 AI Intelligent Dual Engine-beeldverwerking nu een geavanceerde HDR-functie die de HDR-prestaties op unieke wijze optimaliseert door content frame per frame in beeld te brengen, in plaats van per scène een gemiddelde te nemen.

Het Bowers & Wilkins-geluidssysteem is ook verbeterd en heeft voor het eerst speciale links- en rechtsgerichte drivers om een echte 5.1.2-specificatie te creëren met een verhoogd uitgangsvermogen van 95 Watt om een kamervullend geluid te garanderen. De luidsprekerbehuizing is nog steeds geïntegreerd als onderdeel van de tv-standaard en is nu voorzien van Kvadrat Audiomix-doek aan zowel de boven- als voorkant, met speciaal geperforeerde satijnen metalen luidsprekerroosters aan elk uiteinde.

De OLED+937 is ook een van de eerste sets met Philips Ambilight Next Generation-technologie. In plaats van de aan de achterzijde gemonteerde LED's in groepen te verdelen, maakt de technologie nu individuele bediening van elke LED mogelijk voor een breder scala aan kleuren en een nauwkeurigere match met het beeld op het scherm. Het resultaat is een meer meeslepende Ambilight-prestatie die een nog betere indruk geeft van het beeld dat verder reikt dan de grenzen van het scherm. Een nieuwe Aurora-schermvulfunctie combineert een galerij met vooraf ingeladen afbeeldingen en video's die samen met Ambilight worden weergegeven om op de achtergrond van je woonkamer een aantrekkelijke multimediakunstshow te creëren.

De OLED+937 biedt een uitstekende game-ervaring met G-sync en Free-sync Premium-compatibiliteit. Bovendien zijn de speciale balk op het scherm voor game-instellingen plus een nieuwe VRR Shadow Enhancer-functie ontworpen om de spelprestaties te optimaliseren voor de verversingssnelheid van het paneel.

Het premium gevoel strekt zich ook uit tot het Europese design van de OLED+937, met het nieuwe OLED EX-paneel met een dunnere rand voor een naadloze overgang naar de minimale metalen frame van de set, en een betere verbinding met de Ambilight-halo.

Een nieuwe afstandsbediening bevat beweging gestuurde achtergrondverlichting, een hoogwaardige zilveren afwerking en trekt het luxe gevoel verder door middel van een met Muirhead-leer beklede achterkant.

De Philips OLED+937 zal in september beschikbaar zijn in 65 en 77 inch schermformaten. Prijzen zullen later bekend worden gemaakt.

Philips OLED+907

De nieuwe Philips OLED+907 volgt en verbetert het enorm populaire concept van het originele OLED+903-model aanzienlijk door een Bowers & Wilkins-geluidssysteem discreet te integreren in het algehele silhouet van de set.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit wordt geleverd door een combinatie van de krachtige 6e generatie P5 AI-verwerking met de Royal-versie van het nieuwste OLED EX-paneel, inclusief geïntegreerd koellichaam, met een pieklichtopbrengst van 1.300 Nits op de 55-inch en 65-inch sets. Het meeslepende driezijdige systeem biedt Ambilight Next Generation-prestaties en de nieuwe Aurora-functie.

De geluidskwaliteit is bovendien uitzonderlijk dankzij het 3.1, 80 Watt Bowers & Wilkins-geluidssysteem, met zes aan de voorzijde gemonteerde drivers die rechtstreeks op de luisteraar afschieten in een speciale opstelling voor links, midden, rechts (LCR). Dit biedt een extra breed geluidsbeeld met kristalheldere dialoog. Diepe, nauwkeurige bas wordt geleverd door een grote, aan de achterkant gemonteerde subwoofer die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.

Doordat de OLED+907 voorzien is van de Philips TV balk voor game-instellingen is de tv ideaal voor gaming, met zowel Freesync Premium- als G-Sync-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via monitormodus.

Eersteklas Europees design omvat een centraal gemonteerde, minimalistische platte metalen draaistandaard, afgewerkt in satijnchroom. Tegelijkertijd loopt de discrete geluidsbehuizing over de volledige breedte van de onderkant van de set, welke is afgewerkt met Kvadrat Audiomix-doek. Het minimalistische metalen frame van de set heeft een nauwere, naadloze verbinding met het beeld op het scherm en de Ambilight-ervaring dankzij de smallere schermrand van het nieuwe OLED EX-paneel.

De Philips OLED+907 zal in september beschikbaar zijn in de formaten 48, 55 en 65 inch. Prijzen zullen later bekend worden gemaakt.

Philips PML9507: Mini LED beeldscherm

Hoewel OLED de keuze blijft voor absolute prestaties aan de top van het Ambilight TV-assortiment, heeft de Mini LED-technologie het premiumaanbod van de Philips TV uitgebreid dankzij de combinatie van uitstekende beeldkwaliteit en waarde. Nu wordt er tevens een 55-inch versie aan de 65-inch en 75-inch modellen toegevoegd.

Eersteklas beeldkwaliteit wordt gegarandeerd door de toevoeging van de Philips 6e generatie P5 AI-verwerking en hoogwaardige 120 Hz VA-panelen met een indrukwekkende pieklichtopbrengst van 1.500 Nits. De unieke kijkervaring wordt geleverd via een vierzijdige versie van het nieuwe Ambilight Next Generation-systeem, plus de toevoeging van de nieuwe Aurora-functionaliteit om een meeslepende multimediashow in de kamer voort te zetten na het tv-kijken.

De geluidskwaliteit is even indrukwekkend dankzij een geïntegreerd 2.1, 70Watt geluidssysteem met twee paar naar beneden gerichte tweeters en twee mid-range drivers en een aparte, drievoudige ring-subwoofer en dubbele passieve radiatoren die in hun eigen behuizing aan de achterkant van de set zijn gemonteerd.

De Philips PML9507 heeft ook de flexibiliteit om te worden gebruikt als een speciaal middenkanaal in een uitgebreid geluidssysteem met behulp van compatibele, met Play-Fi verbonden satellietluidsprekers – zoals de nieuwe Philips Fidelio FS1 – om het geluidsbeeld te verbreden terwijl de dialoog vergrendeld blijft op de schermpersonages.

Het (Europese) design van de set omvat een gun-metal afwerking, een metalen frame met een smalle strook langs de onderrand van de set die reduceert tot een minimale behuizing aan de andere drie randen van het scherm. Donker antraciet geanodiseerde brush-cut metalen sticks maken het ontwerp compleet. Bovendien wordt de PML9507 geleverd met een verfijnde en slanke, door beweging geactiveerde zilveren afstandsbediening met de luxueuze Muirhead lederen achterkant.

De Philips PML9507 is ideaal voor gaming en beschikt over de game-instellingenbalk van Philips TV, Freesync Premium-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via de monitormodus van de televisie.

De Philips PML9507 is vanaf oktober beschikbaar in 55, 65 en 75 inch formaat. Prijzen zullen later bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE