Vertere Acoustics lanceert verbeterde versie van phono-versterker Phono-1 MkII

Het Britse audiobedrijf Vertere Acoustics heeft zijn bestaande model phono-versterker Phono-1 MkII verbeterd. De verbeteringen zitten onder de kap. Aan de buitenkant is niets te zien. De Phono-1 MkII is verregaand instelbaar en kan signaal van zowel mm-elementen als mc-elementen verwerken. De adviesprijs is 1.648 euro.

Vertere Acoustics Phono-1 MkII: instelbare phono-versterker

De Britse fabrikant heeft de printplaat van de Phono-1 MkII herzien en voorzien van vergulde printbanen. De DIP-switches waarmee de Phono-1 MkII kan worden afgestemd op het aangesloten element zijn toegankelijker geworden. De voedingstransformator is verplaatst. Zo zijn er nog een heleboel kleine en grotere wijzigingen aangebracht en het resultaat is een beter klinkend apparaat, aldus Vertere Acoustics.

De driewegschakelaar aan de achterkant is gebleven en geeft de opties van 'Hard Ground', 'Ground Lift' of 'Soft Ground'. Dit biedt de mogelijkheid om eventueel zoemen te minimaliseren dat zou kunnen ontstaan door de verbinding naar de aangesloten versterker.

Belasting en capaciteit kunnen worden ingesteld en de Phono-1 MkII is daarom geschikt voor een zeer brede waaier van mm-elementen en mc-elementen van verschillende fabrikanten.

De Phono-1 MkII is relatief compact en meet 210 x 235 x 53 millimeter (B x D x H). Het gewicht is twee kilogram. De koper kan kiezen tussen verschillende kleuren frontplaten, t.w. oranje, hoogglans zwart, mat zwart en zilver.

MERK

EDITORS' CHOICE