Bang & Olufsen en Balenciaga lanceren zeer exclusieve luidsprekertas

Het Deense Bang & Olufsen werkt samen met het Spaanse modehuis Balenciaga aan een nieuwe productcategorie. Tijdens de 51e modeshow van Balenciaga in Parijs heeft het publiek een kruising tussen een tas en een Bluetooth-luidspreker mogen bewonderen. Moeten we de nieuwe Speaker Bag wellicht Bluetooth couture noemen? Ja, de nieuwe luidsprekertas is extreem exclusief. Er worden er maar twintig gemaakt en wie moet vragen naar de prijs kan het niet betalen.

Bluetooth couture van Bang & Olufsen en Balenciaga: Speaker Bag

Hoe zou de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga zich zou hebben gevoeld bij de samenwerking tussen het modehuis dat hij in 1919 begon en het Deense Bang & Olufsen? De twee merken waren de favorieten van de koninklijke families in hun landen van oorsprong.

Mode gaat niet alleen over kleding en schoenen. Balenciaga en Bang & Olufsen hebben iets anders onthuld tijdens de 51e Couture-show van Balenciaga in Parijs. In plaats van het gebruikelijke PA-systeem werd de muziek voor de show verzorgd door de catwalkmodellen die de Speaker Bag droegen. De luidsprekertas is gemaakt om te lijken op de vorm van Balenciaga's andere handtassen. De luidsprekertas is echter zowel een volledig functionele tas als een draagbare Bluetooth-luidspreker, een nieuw hybride product dat de grenzen van design verlegt en de werelden van mode en draagbare technologie op een nieuwe manier combineert.

De productie van de Speaker Bag vergt naar eigen zeggen nogal wat tijd, energie en vakmanschap. Elke tas wordt gefreesd uit een blok massief aluminium, voordat hij geparelstraald, geanodiseerd en met de hand gepolijst wordt in Bang & Olufsen's Factory 5 in Struer, Denemarken, gedurende een periode van meerdere dagen voor de perfecte satijnen afwerking. Het ene solide blok onbewerkt aluminium zorgt voor een naadloze behuizing helemaal van handvat tot basis. De voorkant van de Balenciaga I Bang & Olufsen-luidsprekertas lijkt een beetje op de andere draagbare luidsprekers van Bang & Olufsen. Het gatenpatroon is volgens de makers van de luidspreker zorgvuldig geplaatst om de beste geluidskwaliteit te garanderen zonder afbreuk te doen aan een strakke esthetiek.

Achter de aluminium behuizing bevindt zich een krachtige draagbare luidspreker met een batterijduur tot 18 uur en multipoint-connectiviteit. Aan de achterkant van de luidsprekertas gaat een deur open om een groot compartiment te onthullen dat is gewikkeld in Italiaans lamsleer van Balenciaga dat met de hand is geassembleerd. De tas is afgewerkt met een set bedieningselementen die onder het handvat zijn geplaatst. De logo's van Balenciaga en Bang & Olufsen zijn met laser geëtst in de bovenkant van elk stuk.

Ok, leuk om te weten. Vermogen? Frequentiebereik? Andere technische details? Nee, die zijn niet te vinden, maar vermoedelijk maalt de doelgroep niet om dat soort trivialiteiten.

Er zullen slechts twintig stuks van de luidsprekertas te koop zijn in de pas geopende Balenciaga Couture-winkel in Parijs. Ook de prijs is niet bekend gemaakt, maar dit is de categorie “als je moet vragen naar de prijs, kun je het waarschijnlijk niet betalen.”

MERK

EDITORS' CHOICE