NIEUWSDual

Dual CS 429: volautomaat met phono-versterker aan boord

Het Duitse draaitafelmerk Dual heeft de CS 429 uitgebracht, een volautomatische draaitafel die is voorzien van een ingebouwde phono-verterker. De CS 429 wordt speelklaar geleverd want een element van Ortofon type 2M Red wordt meegeleverd.

Dual CS 429: ongecompliceerd platen opleggen en luisteren

De nieuwe CS 429 biedt volgens de fabrikant veel comfort. Het is een volautomaat dus de toonarm wordt met een druk op een knop op de plaat gezet of er af gehaald. De toonarm is overigens verstelbaar. Een 2M Red element van Ortofon wordt meegeleverd maar de gebruiker kan desgewenst een ander element plaatsen en naalddruk en dwarskrachtcompensatie daarop aanpassen. Volgens de fabrikant is de toonarm effectief ontkoppeld van het chassis.

De CS 429 heeft een ingebouwde phono-voorversterker die via een schakelaar aan de achterkant kan worden ingeschakeld of uitgeschakeld. De gebruikers is dus vrij om eventueel een externe phono-versterker te gebruiken. De uitgang is uitgevoerd in cinch.

Het chassis is gemaakt van MDF. Elastomeer trillingsdempers geïntegreerd in de voeten zorgen voor de nodige ontkoppeling. De verwijderbare stofkap wordt meegeleverd.

Het draaiplateau is gemaakt van gegoten aluminium en draait op een massief plaatlager met een gehard stalen as in een messing bus. Een zware rubberen mat draagt bij aan resonantiedemping. Elke functie kan met een druk op de knop volledig automatisch of handmatig worden uitgevoerd.

Dual CS 429: prijs en leveringsinformatie

De adviesprijs van de Dual CS 429 is 649 euro.


EDITORS' CHOICE