NIEUWSLogitech

PRO VR headset speciaal voor Virtual Reality gamen

Virtual reality gamen wordt steeds populairder en steeds realistischer. Om de ervaring nog realistischer te maken is goed geluid nodig. Logitech heeft daarom de PRO VR uitgebracht, deze headset sluit perfect aan op de populaire Oculus Rift VR bril die veel door eSporters wordt gebruikt voor een realistische simulatie van de sportgames die zij spelen.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Probleem met veel beginnende VR-reality gebruikers is dat zij niet beschikken over een goed zittende koptelefoon, die niet goed aansluit of samengaat met de bril die zij hebben. Vaak krijgen ze dan pijn aan hun oren of aan de band van de vr-bril als ze deze urenlang op hebben. Een koptelefoon die kwalitatief goed geluid heeft en daarnaast goed aansluit op de vr-bril is daarom essentieel voor goed gebruikersgemak.

Virtual Reality is een fenomeen dat al jaren staat te wachten tot het echt explodeert tot een wereldwijde hype. Vooralsnog is deze boom er nog niet geweest, echter timmert de technologie flink langs de weg en hebben grote bedrijven al aangegeven zich volledig te richten op Virtual Reality en een virtuele wereld wat ook wel de Metaverse genoemd wordt. Vooral social media platform Facebook gaat zich richten op de Metaverse.

Ook game ontwikkelaars brengen steeds meer VR-games uit die met een VR-bril gespeeld dient te worden. Ook het gemiddelde Nederlandse online casino is bezig zich te verdiepen in VR, zo kan er op veel sites al VR-roulette gespeeld kan worden.

Of de technologie daadwerkelijk zo doorontwikkeld wordt dat mensen zich daadwerkelijk in een virtuele wereld willen begeven, is nog afwachten. Bedrijven hebben echter veel vertrouwen in de techniek en het concept van Virtual Reality, het lijkt daarom een zekerheidje dat dit dan ook daadwerkelijk onderdeel wordt van onze levens binnen enkele jaren.

De juiste koptelefoon die goed op je hoofd zit en een goede kwaliteit aan audio levert is daarbij voor jou als gebruiker essentieel om je volledig in een nieuwe wereld te begeven.


EDITORS' CHOICE