Temporal Coherence lanceert nieuwe versterkers (en bestaande bezitters kunnen upgraden)

Het Nederlandse Temporal Coherence heeft zijn productlijn van versterkers herzien. Het bedrijf heeft een uitgebreide analyse van terugkoppeling in elektronica gemaakt en de nieuwe ontwerpfilosofie toegepast in alle versterkers van het bedrijf. Bestaande bezitters kunnen hun systeem laten upgraden. Dat is goed voor de portemonnee en voor het milieu.

Temporal Coherence

Voor de Nederlandse fabrikant Temporal Coherence is de gehoormatige ervaring van de weergegeven muziek belangrijker dan meetresultaten, maar hiertoe is het belangrijk om begrip op te bouwen tussen de technische ontwerpen en hun gehoormatige effect.

Lees ook onze recensie over de Temporal Coherence Stuurversterker en Eindversterker.

Er woedt volgens het bedrijf al jaren een fervente strijd over terugkoppeling in elektronica, maar luisterervaringen staan (te) vaak haaks op meetresultaten. Om beter te begrijpen wat de onder- en achterliggende oorzaken hiervan zijn hebben de ontwerpers een uitgebreide en gedetailleerde analyse van tegen- en terugkoppeling in (vermogens-) versterkers gemaakt. Hieruit volgt dat voor gehoormatige verbeteringen een geheel andere ontwerpfilosofie gehanteerd dient te worden dan veelal gebruikelijk. De bevindingen van deze analyse zijn terug te zien op een viertal YouTube video’s, makkelijk te vinden via www.temporalcoherence.nl en het tabblad ‘Video’). De resultaten hiervan zijn toegepast in de phono-versterker en ook in de eindtrap van ‘kleine’ eindversterker PA 030.

De gehoormatige verbeteringen zijn zodanig dat ook de ‘grote’ eindversterker, de PA 070, is herzien. Dat heeft geresulteerd in de lancering van opvolger PA 080, die vanaf heden de PA 070 vervangt. Omdat de rondstralende systemen (‘Diamant’ en ‘Pyramide’) dezelfde eindtrappen gebruiken, kunnen deze een ‘upgrade’ krijgen. Maar ook de bezitters van een PA 070 kunnen een relatief goedkope update krijgen omdat de kast en de voeding van de PA 070 en de PA 080 identiek zijn. Aan de buitenkant is er geen verschil te zien, maar dat geldt niet voor het interne gedeelte.

De prijs van de nieuwe PA 080 is hetzelfde gebleven als die van de PA 070, d.w.z. 3.650 euro en een vervanging van een eindtrap komt op 400 euro per stuk (dat is 800 euro voor een stereo-eindverversterker).

Binnen afzienbare tijd zal een recensie over de nieuwe PA 080 van Temporal Coherence op dit medium verschijnen.

MERK

EDITORS' CHOICE