NIEUWSSVS

SVS Prime Wireless Pro: actieve luidsprekers met streaming-functies

Het Amerikaanse audiobedrijf SVS heeft een nieuwe set actieve luidsprekers genaamd Prime Wireless Pro aangekondigd. De Prime Wireless Pro maakte zijn debuut op CES 2022 in januari, reisde door naar AXPONA 2022 en bezocht vervolgens vorige maand München High-End 2022. In de loop van de zomer zouden ze op de markt moeten komen in een glanzend zwarte of glanzend witte uitvoering.

SVS Prime Wireless Pro: master/slave-luidsprekersysteem

In elke kast van de Prime Wireless Pro van het in de VS gevestigde SVS zit een 5,25-inch middentoner/woofer en een 1-inch aluminium dome-tweeter, elk afzonderlijk voorzien van een 50 Watt versterker die werkt in klasse D. De SVS Prime Wireless Pro is een master/slave-systeem. De ene (actieve) luidspreker heeft alle elektronica aan boord en wordt met een vierpolige kabel verbonden met de andere (passieve) luidspreker.

Een 24-bit/192 kHz DA-converter en een actieve DSP-crossover verwerken het muzieksignaal afkomstig uit drie bedrade ingangen, t.w. HDMI eARC, optische of analoog cinch, en een groot aantal draadloze of bedrade netwerkstreamingopties, d.w.z.  Bluetooth, Apple AirPlay 2, Google Cast , Spotify Connect en DTS Play-Fi. Roon-gebruikers kunnen streamen via AirPlay of Google Cast.

De gebruiker krijgt ook een IR-afstandsbediening. De actieve luidspreker heeft zes bedieningsknoppen, die kunnen worden toegewezen aan favoriete afspeellijsten, albums of internetradiostations. Compatibiliteit met Alexa en GoogleVoice-assistent maakt ook deel uit van het functiepakket.

SVS Prime Wireless Pro: prijs en leveringsinformatie

De SVS Prime Wireless Pro is verkrijgbaar in glanzend pianozwart of glanzend pianowit. De levering zal in de loop van deze zomer gaan beginnen, maar wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE