NIEUWSKlipsch

Klipsch Jubilee: vloerstaande hoorngeladen luidsprekers en het hoogtepunt van de droom van Paul W. Klipsch

Klipsch bestaat 75 jaar en dit jubileum moet gevoerd worden. De Klipsch Jubilee gaat het jubileum luister bijzetten. Oprichter Paul W. Klipsch, overleden in 2002, heeft aantekeningen over deze luidspreker nagelaten. Het was zijn droom om een volledig hoorngeladen luidspreker te creëren voor de meest fervente audiofielen. Ja, het is een fors systeem met vermoedelijk een lage WAF.

Klipsch Jubilee: vlaggenschip hoornluidspreker

Klipsch is begonnen met het produceren en leveren van de grootste en meest geavanceerde luidspreker in de 75-jarige geschiedenis van het bedrijf. Als het nieuwe vlaggenschip is de Klipsch Jubilee de realisatie van het laatste project waar oprichte Paul W. Klipsch (PWK) aan werkte voor zijn dood in 2002. Oorspronkelijk bedoeld als opvolger van de Klipschorn, realiseerde PWK zich al snel dat het veel meer was dan dat. De vooruitgang van de eenentwintigste eeuw op het gebied van techniek en technologie heeft Klipsch in staat gesteld zijn droom waar te maken.

De nieuwe 2022 Klipsch Jubilee is nu de enige spreker in de 75-jarige geschiedenis van het bedrijf die de legendarische Klipschhorn overtreft op zijn plek aan de top van de Klipsch Heritage-serie. De Klipsch Jubilee is een volledig met hoorn geladen tweewegluidspreker, ontworpen om de ultieme luisterervaring te leveren. De nieuwe forse vloerstaander bevat de nieuwste akoestische ontwikkelingen om deze prestatie te bereiken, met een gepatenteerde, met hoorn beladen, basreflex behuizing voor lage frequenties en een geheel nieuwe, met hoorn beladen compressiedriver.

Elk onderdeel is specifiek geoptimaliseerd om in zijn individuele doorlaatband te werken, waardoor de Klipsch Jubilee een van de meest efficiënte commercieel verkrijgbare luidsprekers is. Een hoger rendement levert een groter akoestisch vermogen op, dat met aanzienlijk minder inspanning wordt gegenereerd. Het resultaat is het schoonste, meest dynamische geluid dat mogelijk is over het hele muzikale bereik, aldus de uitleg van Klipsch.

De gepatenteerde laagfrequente behuizing van de Klipsch Jubilee is ontworpen om een magnifieke aanwezigheid te bieden, door gebruik te maken van de efficiëntie van zowel hoorngeladen als basreflex systemen. Het typische basreflex systeem verhoogt al de efficiëntie en gevoeligheid voor uitgebreide laagfrequente prestaties. Door dit systeem te hoornladen, kan de Klipsch Jubilee maar liefst 10 tot 20 keer efficiënter zijn dan een conventionele luidspreker. Dit resulteert in ongeëvenaarde prestaties bij lage frequenties, waarbij de output wordt gemaximaliseerd en vervorming wordt geminimaliseerd, voor dynamische en zuivere bas. De gevoeligheid is met minimaal 107 dB zo hoog dat een klein (buizen)versterkertje al genoeg vermogen zou kunnen leveren.

Klipsch Jubilee: compressiedriver voor hoge frequenties

De Klipsch Jubilee is voorzien van een geheel nieuwe grootformaat compressiedriver met een zeven inch axiperiodisch titanium diafragma. Het enkele diafragma met grote diameter biedt prestaties met een zeer brede bandbreedte, waardoor er geen driver voor de middentonen nodig is. Dit is conform de gedachte van PWK over het originele Klipsch Jubilee. Dit ontwerp met grote bandbreedte verlaagt de kantelfrequentie onder het kritische vocale bereik om de helderheid en nauwkeurigheid te maximaliseren. Het axiperiodieke ontwerp levert een soepele respons, terwijl de output nog steeds wordt gemaximaliseerd en vervorming wordt geminimaliseerd voor een moeitelozere uitvoering.

Klipsch Jubilee: actieve cross-over

De Klipsch Jubilee beschikt over een extern actief DSP-crossover-netwerk om de hoogste graad van nauwkeurige geluidsweergave te garanderen. Het DSP-netwerk past de fase en tijdvertraging van elke akoestische component aan om akoestische fase-annuleringen te elimineren en de output in het crossover-gebied te maximaliseren voor een meer levensecht geluid.

Het DSP-netwerk biedt ook de nodige EQ en gain-aanpassing om de twee akoestische componenten naadloos in elkaar over te laten lopen. De actieve crossover van de Klipsch Jubilee is ontworpen voor plaatsing op een plank of in een rek en beschikt ook over instelbare lage- en hoge frequentie-uitrustingsniveaus om een luisterervaring te garanderen die is afgestemd op uw kamer en persoonlijke smaak.

Klipsch Jubilee: gemaakt in de VS

Net als het hele assortiment Klipsch Heritage-luidsprekers, zijn Klipsch Jubilee-luidsprekers ontworpen en handgemaakt in de VS en hebben ze een ongekende garantie van 10 jaar. Elke luidspreker is op elkaar afgestemd met houtfineer panelen van hetzelfde hout, hetgeen resulteert in een luidsprekerpaar dat vrijwel niet van elkaar te onderscheiden is.

Klipsch Jubilee: technische gegevens 

 • Frequentierespons (+1,75 dB/- 3 dB): 8 Hz tot 20 kHz
 • Gevoeligheid van HF (gemiddeld): 110 dB
 • Gevoeligheid van LF (gemiddeld): 107dB
 • Maximale belasting LF (continue/piek): 300 Watt / 1.200 Watt
 • Maximale belasting HF (continue/piek): 100 Watt / 400 Watt
 • Maximum SPL: 125 dB / 1 meter (met DSP)
 • Nominale impedantie LF: 8 Ohm, minimaal 3,5 Ohm bij 160 Hz
 • Nominale impedantie HF: 16 Ohm, minimaal 7,6 Ohm bij 4,3 kHz
 • Cross-over frequentie: 340 Hz
 • Driver hoge tonen: K-693 zeven inch Titanium Membraan Compressie Driver met vijf inch spreekspoel
 • Woofers: dubbele K-283 12-inch conus-woofers van vezelcomposiet
 • Materiaal behuizing: MDF
 • Afmetingen (H x B x D): 175,26 x 127 x 76,2 centimeter
 • Gewicht laageenheid: 149,68 kilogram
 • Gewicht hoogeenheid: 35,38 kilogram
 • Uitvoering: zwart essenhout, Amerikaans walnoot
 • Luidsprekerroosters: zout en peperdoek

 

Klipsch Jubilee: prijs en leveringsinformatie

De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE