NIEUWSKlipsch

Nieuwe Klipschorn AK6 biedt verbeterde prestaties

Het Amerikaanse luidsprekerbedrijf Klipsch heeft aangekondigd dat de Klipschorn, die al zeventig jaar in productie is, een modernisering heeft ondergaan. De ultra-efficiënte Klipschorn werd in 1946 ontwikkeld door audio-pionier en oprichter van het bedrijf, Paul W. Klipsch, om mensen voor het eerst in staat te stellen de kracht, het detail en de emotie van een live optreden thuis te ervaren. Het is de enige luidspreker ter wereld die al meer dan zeventig jaar onafgebroken in productie is en sinds zijn oprichting relatief onveranderd is gebleven. Binnenkort is dan toch een nieuwe versie leverbaar.

Klipschorn AK6: verbetering van een klassiek ontwerp

De Klipschorn is misschien wel één van de meest beroemde luidsprekers ter wereld. Er valt naar huidige maatstaven van alles af te dingen op de vorm en de grootte maar feit is dat de Klipschorn al ruim zeventig jaar onafgebroken in productie is (vanaf 1946) en in die periode slechts kleine wijzigingen heeft ondergaan.

De Klipschorn is ontworpen om de dynamische impact van een live optreden te leveren. Klipschorns zijn luidsprekers met een grote hoorn die traditioneel bedoeld waren om te worden gebruikt als “hoekluidsprekers”, dat wil zeggen geplaatst in de hoeken van een kamer. Door deze plaatsing werd de bashoorn als het ware verlengd en werd de kamer gebruikt als klankkast. De woofer van de nieuwe Klipschorn AK6 heeft een volledig gesloten kast, die zich gedraagt als een “virtuele hoek”, zodat ze eigenlijk niet in een echte hoek geplaatst hoeven te worden. De gebruiker is dus wat vrijer bij de plaatsing van zijn nieuwe Klipschorn.

Deze nieuwste versie van de beroemde luidspreker bevat ook verbeterde audioprestaties, waaronder de toevoeging van een titanium tweeter van één inch (in een Tractrix-hoorn) om voor de hoogste frequenties te zorgen. Verder vermeldt het persbericht het gebruik van AudioQuest interne bedrading voor het passieve scheidingsfilter.

Houtfineer met korrelafwerking voegt een high-end uitstraling toe aan deze oversized luidsprekers die handgemaakt zijn in Hope, Arkansas.

Klipschorn AK6: prijs en leveringsinformatie

Ze zijn verkrijgbaar in natuurlijke kersen, satijnzwarte as en Amerikaanse walnoot afwerkingen. Het klassieke uiterlijk van deze iconische luidspreker wordt compleet gemaakt door het gebruik van retro glansgrilldoek met een Klipschorn-logo van gegoten zink.

De nieuwe Klipschorn AK6-luidsprekers zijn nu verkrijgbaar bij erkende Klipsch Heritage-winkels en bij Klipsch.com. De prijs in de VS is vastgesteld op 7.499 dollar per stuk. De prijs voor Nederland is nog niet bekend maar een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, douaneheffingen en het lokale BTW-tarief.


MERK

EDITORS' CHOICE