NIEUWSKlipsch

Klipsch vernieuwt productlijn Reference Premiere

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Klipsch heeft het debuut aangekondigd van de nieuwe luidsprekers die lid zijn van de Reference Premiere familie. De Reference Premiere-reeks is de meest bekroonde productlijn volgens het bedrijf. Volgens Klipsch bevat de release van de derde generatie de meest indrukwekkende upgrades in de geschiedenis van deze productlijn, waaronder de nieuwste technologische ontwikkelingen, eersteklas materialen en cosmetische details.

Klipsch Reference Premiere: elf modellen

De nieuwe luidsprekers van Klipsch zijn voorzien van grotere gepatenteerde Tractrix-hoorntechnologie om de hoogfrequente respons en extensie te verbeteren en tegelijkertijd de beeldvorming en dynamiek te verbeteren. De kenmerkende koperen Cerametallic-woofers van Klipsch met aluminium Faraday-ringen en Tractrix-poorten bieden krachtige lage frequenties, terwijl vervorming wordt geminimaliseerd en de effici√ęntie wordt gemaximaliseerd. Een exclusieve Linear Travel Suspension (LTS) titanium tweeter maximaliseert de dynamiek en levert gedetailleerde prestaties, aldus de verklaring van de in Indianapolis gevestigde fabrikant

De luidsprekers, die door het bedrijf worden aangeduid als ‚Äúbelichaming van moderne elegantie‚ÄĚ, zijn verkrijgbaar in twee houtfineer afwerkingen van meubelkwaliteit, t.w. ebbenhout en walnoot. Strakke ontwerpdetails van de kast stralen verfijning uit met verbeterde versteviging van de kast, aluminium aansluitingen, gegoten aluminium voetjes en discrete Dolby Atmos-aansluitingen die eenvoudige integratie van luidsprekers voor hoogteweergave mogelijk maken. De Klipsch kenmerkende koperen sierringen accentueren de tweeter en woofer, die ook kunnen worden verborgen door stevige maar flexibele magnetische roosters.

Klipsch Reference Premiere: prijzen en leveringsinformatie

Alle modellen in de Reference Premiere productlijn zijn verkrijgbaar in een ebbenhouten of walnoothouten uitvoering. De adviesprijzen zijn als volgt.

Klipsch RP-8060FA II, vloerstaander:  3.198 euro
Klipsch RP-8000F II, vloerstaander:     1.898 euro
Klipsch RP-6000F II, vloerstaander:     1.598 euro
Klipsch RP-5000F II, vloerstaander:     1.398 euro
Klipsch RP-600M II, monitormodel:        799 euro
Klipsch RP-500M II, monitormodel:        649 euro
Klipsch RP-504C II, centermodel:            799 euro
Klipsch RP-404C II, centermodel:            599 euro
Klipsch RP-500C II, centermodel:            499 euro
Klipsch RP-502S II, surroundmodel:        999 euro
Klipsch RP-500SA, surroundmodel:         749 euro

MERK

EDITORS' CHOICE