MoFi Electronics lanceert MasterDeck draaitafel en MasterPhono phono-versterker

Het Amerikaanse MoFi Electronics heeft een nieuwe draaitafel aangekondigd genaamd MasterDeck. De nieuwe MasterDeck krijgt gezelschap van de MasterPhono, een phono-versterker die op een vergelijkbaar hoog niveau zal spelen. Naar verwachting zullen de eerste leveringen in de loop van het derde kwartaal van 2022 gaan plaatsvinden.

MoFi Electronics MasterDeck

MoFi Electronics (MoFi) heeft twee nieuwe producten aangekondigd. De MasterDeck draaitafel zou samen met de MasterPhono phono-versterker het aflezen van vinyl naar een hoger niveau brengen.

De MoFi MasterDeck is ontworpen door MoFi Chief Analog Designer Allen Perkins. Het is een riemaangedreven draaitafel. Gebruikmakend van meer dan drie decennia analoge expertise en voortbouwend op een erfenis van het ontwerpen van bekroonde draaitafels, creëerde Perkins een unieke tien inch hybride gimbal toonarm voor de MasterDeck die buitengewone precisie, controle en tracking levert. Uitgerust met een koolstofvezel armbuis en het gepatenteerde Spiral Groove contragewicht en afneembare armkop, kunnen azimut, overhang, VTA en meer parameters moeiteloos worden aangepast.

De vrijwel geruisloze driefasige BLDC sinusoïdale motor van MasterDeck is ondergebracht in een geïsoleerde houder en wordt aangedreven met uiterste nauwkeurigheid (33,3333 toeren) en consistentie. Een viercijferig display toont de fijnafstelling van 33, 45, en 78 toeren per minuut. Een 1,75 inch dik Delrin-top aluminium draaiplateau, nieuwe antivibratie voetjes ontworpen door HRS, een massief houten frame en Cardas Audio arm bedrading zijn een paar andere doelgerichte details op de MasterDeck die ongeveer twintig kilogram weegt.

“MasterDeck is het hoogtepunt van meer dan twee jaar ontwikkeling en vervult verschillende belangrijke doelstellingen,” zegt Perkins. “In de MasterDeck toonarm wilde ik het voordeel van een ‘zero gap’ unipivot lager verwerken in een gimbal ontwerp. Ik ben erg blij met het resultaat.”

MoFi Electronics MasterPhono

De MoFi MasterPhono is ontworpen om dezelfde master-tape kwaliteitsdoelen te bereiken en is ontworpen door MoFi Product Development Engineer Peter Madnick, wiens phono-versterker ontwerpen voor Audio Alchemy en vele andere bedrijven tot de audio-legendes behoren. De MoFi MasterPhono biedt luisteraars ideale optimalisatie met elk cartridge, alsmede ongeëvenaarde flexibiliteit, doodstille werking, en op afstand bedienbaar gemak.

Uitgerust met zeldzame functies zoals een passieve RIAA equalizer en twee input topologieën, t.w. een spanningstype en een stroombron type, profiteert de MasterPhono ook van een discrete, gebalanceerde, brede bandbreedte, all-FET input en output stage, volledig gereguleerde en afgeschermde interne voeding met speciale linker en rechter kanalen; en programmeerbare relais-gestuurde laad- en gain instellingen. Een dik aluminium frontpaneel omlijst een paar meters die VU-informatie verschaffen, alsmede informatie om het geplaatste element te kunnen kalibreren.

“We wilden een toegankelijke phono-versterker met hoge prestaties maken die de mogelijkheid had om te worden geoptimaliseerd voor elk element en te spelen met compromisloos potentieel,” zegt Madnick. “MasterPhono doet ook MoFi's belofte eer aan om geen artefacten toe te voegen aan het originele geluid. Het is echt bijna master-tape-achtig. Het vertoont opmerkelijke helderheid en vloeiendheid, en haalt details uit phono-cartridges en discs die ik dacht goed te kennen,” aldus de toelichting van de fabrikant.

MoFi Electronics MasterDeck en MasterPhono: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de MasterDeck en MasterPhono in de loop van het derde kwartaal op de markt komen en in die periode zullen ook meer technische details bekend worden gemaakt. De MasterDeck zal in de VS voor net geen 6.000 dollar over de toonbank gaan en de MasterPhono doet dat voor net geen 5.000 dollar. De prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend, maar een belangstellende moet rekening houden met een hogere prijs vanwege wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE