NIEUWS

De Arkas van Tidal Audio is een premium digitaal muziekcentrum

Het Duitse audiobedrijf Tidal Audio (dat niets te maken heeft met streaming-dienst Tidal) heeft de Arkas gelanceerd, een apparaat met de functies van een referentiestreamer. De fabrikant noemde het een controller voor digitale muziekcontent. Het is, in de woorden van Tidal Audio, het perfecte stuur-en regelcentrum voor digitale muziek. Muziek komt binnen via een USB-schijf, vanaf een NAS of via een streaming-dienst. Prijs en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

Tidal Audio Arkas

De Arkas van het Duitse Tidal Audio is gebaseerd op een krachtige voeding met extra grote afgeschermde transformatoren en een afvlakcapaciteit van meer dan 200.000 uF. De elektronica van de Arkas is verdeeld over verschillende printplaten die eventueel later ieder afzonderlijk vervangen zouden kunnen worden. Volgens Tidal Audio is het eventueel later vervangen van onderdelen vriendelijker voor het milieu en voor de portemonnee dan het hele apparaat vervangen.

Het is goed mogelijk dat er in de nabije toekomst nieuwe functies aan de Arkas worden toegevoegd. Dit wordt immers gesuggereerd door de aanwezigheid van de TidalLink-interface, die al is te vinden in de Tidal Camira. Volgens de fabrikant weet deze interface de beperkingen van SPDIF RCA, AES of USB weg te werken.

De Tidal Arkas uitgerust met een LAN ethernet (1000 BASE-T) connector. Er kan ook USB-opslag worden aangesloten. Verder is er een Multi Clock-systeem voor nauwkeurige timing en MQA-decodering is ook aanwezig. De Arksas kan omgaan met DSD over PCM voor AES/EUB en werkt met UPnP. De lijst van ondersteunde audioformaten omvat DSF (DSD), DFF (DSD), DoP (DSD), FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MQA, MP3, AAC (M4A).

De gangbare streaming-diensten, internetradio en Apple AirPlay worden ook ondersteund.

We weten nog niet vanaf wanneer de Arkas geleverd kan en voor welke prijs. Meer weten? Kijk dan op de website van Tidal Audio.


EDITORS' CHOICE