Advance Paris lanceert voorversterker X-P700, CD-speler X-CD1000 Evo en CD-loopwerk X-D500

Het Franse audiobedrijf Advance Paris heeft een nieuwe voorversterker, een nieuwe CD-speler met buizentrapje en een nieuwe CD-loopwerk gelanceerd. Naar goed gebruik van het Franse bedrijf zijn de frontplaten zwart en is het uiterlijk een beetje sober en Spartaans. De kwaliteit zit vooral aan de binnenkant van de nieuwe apparaten.

Advance Paris X-P700: voorversterker met analoge en digitale ingangen

Onlangs heeft de Franse fabrikant Advance Paris de krachtige stereo-eindversterker X-A600 uitgebracht. Voorversterker X-P700 lijkt een beetje als gezelschap voor de X-A600 op de wereld te zijn gezet, hoewel beide toestellen ook kunnen worden gecombineerd met een apparaat van een andere fabrikant.

Voor de veeleisende stereoliefhebber zijn pre-/eindversterkercombinaties de ultieme akoestische oplossing. Met de X-P700 biedt Advance Paris een multifunctionele voorversterker voorzien van een ruime hoeveelheid aansluitingen. Kenmerkend is de dual mono opbouw van de X-P700, die overigens wel vaker wordt toegepast dor het Franse bedrijf. Ieder kanaal heeft zijn eigen voeding met als basis een ringkerntransformator voor een maximale kanaalscheiding en minimale interferentie. De X-P700 heeft ook een pure klasse A modus.

Een ander belangrijk kenmerk van de X-P700 is zijn grote flexibiliteit. De gebruiker heeft de beschikking over zowel analoge als digitale aansluitingen. DA-conversie komt voor rekening van een Texas Instruments PCM1796DB DAC-chip waarvan er twee zijn geplaatst. Elk kanaal heeft zijn eigen DAC-chip. Ook een draaitafel kan rechtstreeks worden aangesloten. De X-P700 is voorzien van twee hoofdtelefoonaansluitingen.

Als optie is ook een Bluetooth-dongle met Direct Path-technologie verkrijgbaar. Advance Paris biedt twee modellen, t.w. de X-FTB01 en X-FTB02.

De Advance Paris X-P700 voorversterker is vanaf eind mei verkrijgbaar voor een bedrag van 1.395 euro.

Advance Paris X-CD1000 Evo: CD-speler met buizentrapje

De X-CD1000 Evo valt o.a. op vanwege het ingebouwde buizentrapje en de voeding die is voorzien van een ringkerntransformator. De ontwerpers hebben de inhoud van het apparaat over verschillende compartimenten verdeeld ter vermijding van storende invloeden over en weer.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een 24-bit/192 kHz DAC-chip van Analog Devices van het type AD1955. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via cinch- en XLR-aansluitingen en loopt naar keuze van de gebruiker door de buizentrap of door een halfgeleidertrap. Er zijn ook drie digitale uitgangen beschikbaar, t.w. AES/EBU, S/PDIF coaxiaal en S/PDIF optisch. Ten slotte kan de X-CD1000 Evo ook als DA-converter worden gebruikt want hij is voorzien van een coaxiale en optische ingang. De X-CD1000 Evo weegt ruim negen kilogram en dat is veel voor een CD-speler.

De Advance Paris X-CD1000 EVO CD-speler is vanaf juni verkrijgbaar in speciaalzaken. De adviesprijs is 1.295 euro.

Advance Paris X-D500: CD-loopwerk

Versterkers zijn steeds vaker voorzien van een hoogwaardige DA-converter. In veel gevallen kan daarom voor het afspelen van CD’s of ander digitaal bronmateriaal op een optisch schijfje volstaan worden met een goed loopwerk om de schijfjes te lezen. De X-D500 is zo’n puur CD-loopwerk, uitsluitend met een coaxiale en optische uitgang en dus zonder DA-converter en analoge elektronica aan boord.

De behuizing is aan de binnenkant verdeeld in secties. In het midden bevindt zich het ingekapselde loopwerk, dat volgens de fabrikant stil en nauwkeurig werkt. Het loopwerk werkt in zijn eigen kamer en is daarom volledig gescheiden van het voedingsgedeelte. Twee ringkerntransformatoren aan weerskanten van het loopwerk zorgen voor een absoluut schone stroomvoorziening.

De grote apparaatvoeten minimaliseren mogelijke trillingen en het gewicht van 9,6 kilogram zorgt ook voor de nodige stabiliteit. Zilverkleurige bedieningselementen zijn elegant geïntegreerd in het verder minimalistische voorpaneel. Een glanzed zwarte afstandbediening word meegeleverd

De Advance Paris X-D500 EVO zal vanaf juni over de toonbank gaan voor 995 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE