NIEUWSAudio Physic

De vijfweg vloerstaander Medeos is het nieuwe vlaggenschip van Audio Physic

De Duitse luidsprekerbouwer Audio Physic heeft op de afgelopen High End München de Medeos aan het publiek getoond. Het is de duurste en meest exclusieve luidspreker van de Duitse fabrikant en de Medeos zit vol met zelfontwikkelde nieuwe techniek. Het vijfweg ontwerp is circa 175 centimeter hoog. De prijs begint bij 150.000 euro per paar. Oh, en de Medeos is heel exclusief. Er zullen maar tien paar worden gebouwd.

Audio Physic Medeos: vijfweg vloerstaande luidspreker

Alan Parsons was dit jaar de merkambassadeur van de High End audiobeurs in München en hij heeft een set van de Medeos van Audio Physic voorzien van een handtekening. De Medeos markeert volgens de ontwerpers een mijlpaal in de geschiedenis van de Duitse fabrikant. De vijfweg luidspreker combineert technische innovaties en voor het eerst getoonde concepten om een unieke geluidservaring te creëren. De in totaal dertig drivers (vijftien per luidspreker) zorgen voor spectaculaire en ongekende muziekprestaties.

Het hart van Medeos is de nieuwe en uitzonderlijke middentoner waarvoor patent is aangevraagd. Daarmee markeren de luidsprekers volgens de fabrikant het toppunt van wat momenteel technisch mogelijk is. Innovatie is naar eigen zeggen een essentieel onderdeel van het DNA van het in de Duitse Brilon gevestigde bedrijf. “Sinds de oprichting van Audio Physic is ons doel geweest om barrières te slechten om muziek perfect te laten klinken. Daarbij onderzoeken we elk detail. Van de elektrische componenten tot het ontwerp van de conussen en het gebruik van nieuwe materialen voor de luidsprekerconstructie. Medeos is het huidige hoogtepunt van deze ontwikkeling,” aldus de toelichting van Audio Physic.

Medeos is wereldwijd beperkt tot tien paar en is alleen op aanvraag beschikbaar. Audio Physic vervaardigt de afwerking individueel naar wens van de klant.

Audio Physic Medeos: technische kenmerken 

 • Alle drivers werken zonder conventionele centrering en zijn ofwel geheel nieuw ontwikkeld of geavanceerd ontwikkeld
 • Nieuwe middentoner met techniek waarvoor patent is aangevraagd
 • Acht 280 millimeter woofers in push-push opstelling, vier ervan inductief
 • Brede niveauaanpassing in het lage frequentiebereik mogelijk
 • Exclusief nieuw ontwikkelde condensatoren met verder verfijnde koperschuimcontacten en Van den Hul aansluitdraden
 • Buitenkast gemaakt van multiplex honingraatsandwich voor maximale stabiliteit en interne demping, koperschuim met open poriën in de midrange/tweeterkast
 • Interne constructie is gemaakt van een unieke honingraatcomposiet.
 • Afmetingen behuizing (H x B x D): 175 x 32 x 55 centimeter
 • Benodigde ruimte (H x B x D): 180 x 62 x 80 centimeter
 • Gewicht: helaas had de fabrikant geen weegschaal bij de hand. Schatting is rond de 200 kilogram per luidspreker
 • Frequentiebereik: meetapparaat zegt 23 Hz tot 40 kHz, maar het zou meer kunnen zijn
 • Impedantie: vier Ohm
 • Vijfweg ontwerp, driverbezetting: 4 x 280 mm + 4 x 280 mm inductieve woofer tot 100 Hz, 4 x 180 mm laag-midden tot 300 Hz, 1 x 150 mm middentoner tot 2. kHz, 1 x midden hoog tot 5 kHz, 1 x tweeter HHCT 3+

Meer weten? Kijk dan op de website van Audio Physic.


EDITORS' CHOICE