NIEUWSiFi

iFi GO bar: kleine krachtige USB-DAC, ook verkrijgbaar in een bling-bling versie, te zien op HEM

Het Britse hifimerk iFi is gespecialiseerd in draagbare audioapparaten en het bedrijf komt nu met de iFi GO bar. de GO bar is een toevoeging aan de GO-productlijn en het is volgens de makers de krachtigste hoofdtelefoonversterker met dit formaat. de iFi GO bar is niet alleen klein, hij zou ook heel goed klinken voor het formaat. Wie van glimmend goud houdt, kan de Gold-versie kopen, die ook en wat betere voeding heeft dan het standaard donkergrijze model. Beide apparaten zullen debuteren op de High End audiobeurs die vandaag in München zal beginnen.

iFi GO bar: DA-converter en hoofdtelefoonversterker die in elke jas- of broekzak past

 

In de herfst van 2021 heeft het Britse iFi de Go Blu uitgebracht, een kleine DA-converter en hoofdtelefoonversterker die ongeveer net zo groot is als een aansteken. Het tweede lid van de Go-productlijn is de GO bar. De GO bar meet 65 x 22 x 13 millimeter en weegt 28,5 gram. dat is dus ook ongeveer het formaat van een aansteker. De Go Blu kan via Bluetooth of via de USB muzieksignaal aangeleverd krijgen, maar de GO bar beperkt zich tot weergave via USB.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een 32-bit Cirrus Logic DAC. Het zelfontwikkelde digitale filter zou samen met een ultralage jitter klok voor een vervormingsvrij geluid moeten zorgen.

Ondanks het kleine formaat is het analoge gedeelte symmetrisch uitgevoerd en zijn louter hoogwaardige componenten gebruikt. De analoge versterker kan 550 mWatt aan 64 Ohm leveren en 7,5 Volt aan 600 Ohm. Volgens iFi kan ook een hoofdtelefoon met een impedantie van 16 Ohm worden gebruikt, maar de fabrikant doet geen opgave van het vermogen of de uitgangspanning in dat geval. Natuurlijk kan het volume worden geregeld maar de gebruiker kan ook kiezen uit twee versterkingfactoren. Gevoelige in-ear hoofdtelefoons kunnen met minder vermogen goed werken en in deze stand wordt het ruisniveau naar beneden gedrukt.Muzieksignaal komt binnen via een 16-core XMOS-chip. De iFi GO bar kan PCM-signaal verwerken tot een resolutie van 32-bit/384 kHz en daarnaast DSD64, DSD128 en DSD256 alsmede DXD. DSD wordt native verwerkt en niet eerst omgezet naar PCM. Ook de verwerking van MQA staat op het lijstje van functies.

Anders nog iets? Ja, iFi’s functie XBass+ kan de lage tonen een zetje geven zonder dat andere toongebieden daar last van zouden kunnen krijgen. XSpace pakt het “in-hoofd” effect aan. Er wordt dan enige crossfeed toegepast zodat het geluid meer lijkt op het geluid van twee luidsprekers. In geval van twee luidsprekers hoort het linkeroor immers ook de rechterluidspreker.

De iFi GO bar heeft een 3,5 millimeter jackplug uitgang voor asymmetrische aansluiting en een 4,4 millimeter jackplug voor symmetrische aansluiting. Beide aansluitingen hebbe vergulde contacten voor een lange en probleemloze levensduur.

iFi GOLD bar: bling-bling versie vanwege tienjarig jubileum

iFi is opgericht in 2012 en bestaat dus tien jaar. De GO bar Anniversary Edition, ook wel GOLD bar genoemd, heeft een koperen behuizing die is bedekt met een laagje 18-karaats goud. De GOLD bar is met 64 gram meer dan twee keer zo zwaar en heeft ook wat elektrotechnische verbeteringen aan boord, zoals een betere voeding en afscherming.

iFi levert kabeltjes mee om de iFi GO bar met een Android- of Apple-apparaat te verbinden. Ook krijgt de koper een opbergetui.

iFi GO bar en GOLD bar: prijzen en leveringsinformatie

De levering van de GO bar zal op 20 mei beginnen en de GOLD bar zal in juni volgen. de prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt, maar – louter ter indicatie – de GO bar kost 329 Britse ponden en de GOLD bar gaat voor net geen 500 Britse ponden over de toonbank. Een belangstellende moet natuurlijk rekening houden met wisselkoersschommelingen, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

Beide toestellen zullen voor het eerst te zien zijn op de High End München die vandaag is begonnen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE