NIEUWSNAD

NAD Electronics kondigt de C 389 HybridDigital DAC-versterker aan

Audiomerk NAD heeft vandaag een nieuwe versterker met analoge en digitale ingangen aangekondigd. De nieuwe C 389 HybridDigital DAC is modulair gebouwd en de gebruiker kan desgewenst een module laten plaatsen zodat de C 389 wordt uitgebreid met het BluOS streaming platform van Bluesound. De C 389 komt in de loop van komende zomer op de markt.

NAD C 389 HybridDigital DAC Amplifer

Audiomerk NAD heeft in de herfst van 2021 de C 399 uitgebracht, een tweekanaals versterker met analoge en digitale ingangen die 180 Watt per kanaal kan leveren. De nu aangekondigde C 389 heeft zo ongeveer hetzelfde ontwerp, maar is met 130 Watt per kanaal iets minder krachtig. Een vermogen van 130 Watt per kanaal is overigens nog steeds ruim voldoende om ook grote woonkamers vol te spelen.

Met het beproefde HybridDigital UcD-versterkerontwerp van NAD en dezelfde ESS Sabre DAC die wordt gebruikt in de hoogwaardige Masters Series-versterkers van het merk, is de C 389 ontworpen om een opwindende dynamiek en transparant, gedetailleerd geluid te leveren. Het digitale gedeelte is gebouwd rond een 32-bit/384kHz ESS Technology Sabre DAC-chip die bekend staat om zijn bijna nulniveau van jitter, uitzonderlijk breed dynamisch bereik en ultralage ruis en vervorming, hetgeen zorgt voor een heldere en holografische weergave van alle aangesloten bronnen, aldus NAD.

Voor de eindtrap gebruikt de C 389 een aangepaste versie van NAD's HybridDigital UcD-ontwerp, met meerdere UcD-versterkermodules in een gebalanceerde en gebrugde configuratie en een innovatieve schakelende voeding die voldoende stroomreserves op aanvraag kan leveren. Met een continu vermogen van 130 Watt per kanaal, kan de C 389 realistische luisterniveaus produceren met elke luidsprekerbelasting, met vrijwel onmeetbare vervorming en ruis via de audioband, en moeiteloze reproductie van muzikale transiënten.

Met een volledige reeks digitale en analoge ingangen, waaronder een ruisarme phonotrap en HDMI eARC-interface, is de C 389 geschikt voor zo ongeveer alle gangbare broncomponenten. Naast twee sets luidsprekeruitgangen heeft de C 389 twee subwooferuitgangen, voorversterkeruitgangen en een speciale hoofdtelefoonversterker.

NAD C 389 HybridDigital DAC Amplifer: modularie bouw

De C 389 bevat de nieuwste versie van NAD's Modular Design Construction technologie, MDC 2, en met zijn twee MDC2-uitbreidingsslots kan de C 389 zich aanpassen aan technische vooruitgang en veranderende gebruikersbehoeften. De in 2006 geïntroduceerde modulaire ontwerpconstructietechnologie van NAD stelt eigenaren van MDC-compatibele componenten in staat nieuwe mogelijkheden toe te voegen door een uitbreidingsmodule in een MDC-slot op het achterpaneel te plaatsen. MDC2, geïntroduceerd in 2021, is een geheel nieuw ontwerp dat tweerichtingscommunicatie tussen de uitbreidingsmodule en de hostcomponent mogelijk maakt.

NAD C 389 HybridDigital DAC Amplifer: BluOS en Dirac Live

De eerste MDC2-module van NAD is de MDC2 BluOS-D, die BluOS-streaming in meerdere kamers met hoge resolutie en Dirac Live-kamercorrectie biedt.

De MDC2 BluOS-D maakt verbinding met een thuisnetwerk via WiFi of via de RJ45 LAN-aansluiting. Met de MDC2 BluOS-D geïnstalleerd, kan de C 389 deel uitmaken van een muzieksysteem voor het hele huis met maar liefst 64 zones. Bediend via de BluOS Controller-app, beschikbaar voor Android, iOS, macOS en Windows, kunnen luisteraars muziek afspelen van meer dan twintig streamingdiensten, waaronder Tidal, Deezer, Qobuz, Amazon Music HD of Spotify, of uit hun persoonlijke muziekbibliotheken op een netwerkschijf (NAS). Zoals alle BluOS-compatibele componenten, zal de MDC2 BluOS-D MQA-decodering en rendering-mogelijkheden naar de C 389 brengen, evenals Apple AirPlay 2 en controle door populaire stemassistenten.

 Sluit de meegeleverde microfoon aan op de USB-poort van de MDC2 BluOS-module en voer vervolgens de gratis Dirac Live-app uit op een smart-apparaat of pc. Dirac Live-kamercorrectie kan akoestische problemen zoals staande golven en kamerreflecties tot op zekere hoogte compenseren.

NAD C 389 HybridDigital DAC Amplifer: technische kenmerken

 • Aangepaste HybridDigital UcD-versterker in volledig gebalanceerde gebrugde configuratie
 • Continu vermogen: 2 x 130 Watt per kanaal in acht of vier Ohm
 • Piekvermogen: 210 Watt bij acht ohm, 300 Watt bij vier ohm, 350 Watt bij twee Ohm
 • Zeer lage harmonische vervorming en intermodulatievervorming
 • Bijna onmeetbare ruis over het hele frequentiebereik
 • Twee MDC2-sloten voor uitgebreide functionaliteit
 • Optionele MDC2 BluOS-D-module voegt BluOS Hi-Res muziekstreaming in meerdere kamers en Dirac Live-kamercorrectie toe
 • Jittervrije 32-bit/384kHz ESS Sabre DAC
 • Ultra-low-noise MM-phonotrap met infrasonische filtercircuits
 • Twee optische en twee coaxiale digitale ingangen
 • HDMI-eARC-ingang
 • Twee paar analoge cinch-ingangen op lijnniveau
 • Twee paar luidsprekeraansluitingen (A en B)
 • Tweeweg Qualcomm aptX HD Bluetooth
 • Dubbele subwooferuitgangen
 • Speciale hoofdtelefoonversterker
 • IR-afstandbediening eventueel te bedienen via IR in/uit
 • RS-232 seriële poort en 12 Volt trigger in/uit
 • Naadloze integratie met smarthome-besturingssystemen zoals Control4, Crestron, RTI, URC, Lutron en Elan

 

NAD C 389: prijs en leveringsinformatie

De C 389 zal in de vroege zomer van 2022 op de markt komen en zal een adviesprijs hebben van 1.499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE