NIEUWSCH Precision

De CH Precision C1.2 DAC/ Controller zal debuteren op de High End München

Het Zwitserse CH Precision heeft een nieuwe non-plus-ultra DA-converter aangekondigd. De nieuwe C1.2 DAC/controller zal voor het eerst te zien en te horen zijn op de op komende High End audiobeurs in München. De C1.2 DAC/Controller heeft dezelfde functionaliteit, veelzijdigheid en configureerbaarheid als zijn voorganger genaamd C1. De C1.2 is volgens de fabrikant echter opnieuw ontworpen en dit zou moeten resulteren in “het optillen van muzikale prestaties naar een geheel nieuw niveau”. 

CH Precision C1.2 DAC/controller

Lees ook onze recensie over de CH Precision C1. Waarom zou de nieuwe DA-converter zo veel beter zijn dan de oude? Ten eerste is dit deels te danken aan een verviervoudiging van de verwerkingskracht, waardoor het PEtER-spline-filteralgoritme volgens de fabrikant aanzienlijk verder is ontwikkeld en tegelijkertijd is fixed-point-verwerking in het circuit geïntroduceerd.

Bovendien belooft een geheel nieuwe MEMS-gebaseerde, thermisch gecompenseerde en shuntgereguleerde hoofdklok een grotere kloknauwkeurigheid en verminderde timingfout. Ondertussen zorgen massaal toegenomen lokale buffering en geavanceerd energiebeheer voor een verdere verlaging van de geluidsvloer, aldus CH Precision.

De invoercompatibiliteit is geüpdatet en omvat volledige ondersteuning van MQA voor zowel het afspelen van schijven als bestanden en verbeterde overbrugbare hybride digitale/analoge volumeregeling.

Natuurlijk beschikt de C1.2 van CH Precision over de door de gebruiker configureerbare invoertopologie van het merk, m.a.w. de gebruiker hoeft alleen de benodigde ingangen te kopen. Bovendien kunnen externe voedingen en een T1-tijdreferentie-masterklok worden toegevoegd. De C1.2 kan worden uitgebreid naar een dual-mono DAC-converter verdeeld over drie kasten. Er kunnen zelfs analoge ingangen worden toegevoegd.

De CH Precision C1.2 is naar verluidt verkrijgbaar vanaf september 2022 voor 32.850 euro en de C1.2 Mono voor 70.350 euro. Deze configuraties omvatten één HD digitale ingangskaart.

Extra ingangs- of uitgangsopties zijn onder meer een Ethernet-ingang HD-kaart met een prijs van 5.800 euro en een USB-ingangskaart die 2.750 euro. Een analoge ingangskaart met elk een paar cinch en XLR-aansluitingen kost 2.350 euro. De SYNC-IO-kaart kost 1.350 euro

CH Precision C1.2 DAC/controller: upgraden van C1 naar C1.2

CH Precision is trots op zijn opwaardeerbare/uitbreidbare ontwerpethos en daarom kunnen bestaande C1's door de distributeur of fabriek voor 4.000 euro volledig worden geüpgraded naar de C1.2-standaard.

CH Precision's nieuwe digitale producten, d.w.z. de C1.2 DAC/Controller, de D1.5 CD/SACD Player/Transport en de 10 Series versterkers zullen te vinden zijn in Atrium 4.1 kamer F118 van de High End Show in München van 19 tot 22 mei 2022.

 

MERK

EDITORS' CHOICE