NIEUWSCH Precision

CH Precision 10 Series: nieuwe productlijn van topversterkers

Het Zwitserse audiobedrijf CH Precision heeft een nieuwe productlijn van versterkers genaamd 10 Series geïntroduceerd. Voorversterker L10 en eindversterker M10 hebben ieder een voeding die is ondergebracht in een aparte kast. Beide toestellen zijn ook in een monoversie verkrijgbaar, waardoor het aantal kasten verdubbelt. Voor klein en bescheiden moet de liefhebber elders gaan kijken. En de prijs? Ga eens praten met een bank over een tweede hypotheek op de woning.

CH Precision: topversterkers uit Zwitserland

Het relatief jonge in Zwitersland gevestigde audiobedrijf CH Precision speelt mee aan de bovenkant van de markt. De producten van het bedrijf zien er strak uit en zijn onberispelijk gebouwd. Vergelijk het maar met sommige Zwitserse horloges die voor de eeuwigheid lijken te zijn gemaakt.

CH Precision heeft de 10 Series aangekondigd, een nieuwe productlijn van vlaggenschipproducten. Hoewel ze op de 1-Serie van het Zwitserse bedrijf lijken, zijn er natuurlijk ook verschillen. Het voorpaneel heeft een recht profiel in plaats van een curve. Er is ook een ruimere keuze aan afwerkingen beschikbaar. Voor het eerst kan worden gekozen voor geanodiseerd champagnegoud of antraciet, evenals voor CH Precision's standaard blauwgrijs. Maar dat is slechts het uiterlijk. De echte verschillen zitten aan de binnenkant. Voorts is de voeding in een externe behuizing geplaatst. Dat heeft voor de eindversterkers overigens ook het voordeel dat ze beter te tillen zijn.

Hoewel de 10 Serie is gebaseerd op het bewezen audiocircuit en de topologie van de voeding van CH Precision, is elk aspect van het ontwerp naar eigen zeggen opnieuw onderzocht met behulp van de lessen die zijn geleerd bij het maken van de 1 Serie. Blijkbaar is, evenals elke printplaat die opnieuw is ontworpen, elk onderdeel opnieuw beoordeeld en vervangen waar verbeterde prestaties kunnen worden behaald. Bovendien heeft het bedrijf de door de gebruiker configureerbare opties opnieuw onderzocht en bijgewerkt, waardoor de 10 serie nog beter is in het matchen van systemen. De resultaten zouden meetbaar zijn. De ruisvloer is volgens de fabrikant verminderd, evenals de fasefouten. De dynamische respons zou aanmerkelijk zijn toegenomen. De verschillen zijn niet alleen goed meetbaar maar ook hoorbaar, aldus de fabrikant.

CH Precision L10: voorversterker

CH Precision heeft vervolgens de signaalpaden verkort en het signaalpad verfijnd om geïnduceerde ruis en vervorming te verminderen. Ook is elke afzonderlijke component in het signaalpad opnieuw beoordeeld en waar mogelijk vervangen door een beter exemplaar.

De L10 behoudt het volledig discrete, gebalanceerde en complementaire ontwerp, ultrakorte signaalpaden en sterk gereguleerde en gefilterde, meertraps voedingen, brede bandbreedte, hoge stijgwaarde en DC-gekoppelde topologie van de L1. Het behoudt ook dezelfde geavanceerde R-2R laddervolumeregeling, geavanceerde DC-detectie en annuleringsschakelingen en softwarebesturing.

Dan is er de externe stroomvoorziening. Dit is een speciaal ontwerp, specifiek geoptimaliseerd voor de L10, met verhoogde afvlakcapaciteit en sttroomreserve. Feedbacktopologie kan door de gebruiker worden geselecteerd tussen lokale en globale instellingen om te voldoen aan muzikale voorkeuren en systeemvereisten.

CH Precision M10 eindversterker

De M10 met twee chassis is een door de gebruiker configureerbare mono of stereo eindversterker met 300 Watt (RMS) in acht Ohm stereo en  meer dan 1 kWatt (RMS) in acht Ohm in gebrugde monomodus. Er zijn ook bi-amped en high-current mono-configuraties.

De CH Precision M10 is gebaseerd op volledig gebalanceerde, volledig differentiële en volledig discrete topologie, beproefd in de 1-serie. Dit wordt echter aangevuld met een hogere resolutie van door de gebruiker instelbare globale feedback in de M10 (0-100 % in stappen van 1 %) en, voor het eerst, een keuze uit lokale of globale feedback.

Het ziet er misschien uit als een paar monoblokken, maar de M10 is volledig geoptimaliseerd en heeft aparte voedingen. De constructie zou ook zijn verbeterd om de invloed van trillingen te verminderen.

CH Precision: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe versterkers uit de 10 Serie van CH Precision zijn naar verluidt verkrijgbaar in het eerste kwartaal van 2021. De prijzen zijn als volgt, ongeacht de afwerking of combinatie van de gekozen afwerkingen:

L10 Dual Mono lijnvoorversterker (twee kasten):  71.700 euro
L10 Mono lijnvoorversterker (vier kasten):          122.800 euro per paar
M10 Stereo eindversterker (twee kasten):            92.000 euro
M10 Mono eindversterker (vier kasten):             173.700 euro per paar

Er is naar verluidt ook een speciale inruilovereenkomst beschikbaar voor bestaande eigenaren van een component uit de 1 Serie.

MERK

EDITORS' CHOICE