NIEUWSSonos

Sonos heeft vanaf nu ook zijn eigen spraakassistent genaamd Sonos Voice Control

Het Amerikaanse Sonos heeft zijn eigen spraakassistent ontwikkeld en gelanceerd. Sonos Voice Control stelt volgens de fabrikant privacy centraal en is naar eigen zeggen de eenvoudigste manier om je muziek te bedienen omdat het je de controle over je Sonos-systeem geeft met alleen je stem. Gebruikers in de Benelux moeten overigens nog even wachten. Sonos Voice Control is beschikbaar voor gebruikers in de VS vanaf 1 juni, en later dit jaar ook in Frankrijk. Andere markten volgen op een later moment.

Sonos Voice Control: eigen spraakassistent

Dat het Amerikaanse Sonos bezig was met zijn eigen spraakassistent is al enige tijd bekend. De liefde tussen Sonos en Google is na het voeren van een aantal rechtszaken enigszins bekoeld en Sonos heeft eind 2019 het Franse bedrijf Snips dat is gespecialiseerd in spraakbesturingstechniek overgenomen. Het is dan ook niet echt een verrassing dat Sonos nu met zijn eigen spraakassistent komt. Spraakassistenten van Google, Apple en Amazon worden overigens nog steeds ondersteund maar Sonos maakt zich minder afhankelijk van deze grote techbedrijven door zijn eigen spraakassistent te introduceren.

“Sonos wil nieuwe ervaringen bieden waardoor luisteraars moeiteloos kunnen genieten van hun favoriete content”, aldus Joseph Dureau, Vice President, Voice Experience bij Sonos. “Een van de meest natuurlijke manieren om te genieten van muziek is met je stem. Maar wanneer we onze klanten spreken, zeggen velen dat ze zich zorgen maken over de privacy en dat ze ontevreden zijn over de nauwkeurigheid, snelheid en het gebruiksgemak van bestaande spraakdiensten. Sonos Voice Control biedt de ervaring die onze klanten willen: zonder concessies, met gelijke aandacht voor snelheid, nauwkeurigheid en privacy.”

Sonos Voice Control werkt op elke Sonos-speaker met spraakherkenning en verwerkt opdrachten volledig op het apparaat zelf. Er worden geen audio-opnames of transcripten naar de cloud gestuurd, en ze worden niet opgeslagen, beluisterd of gelezen. Sonos Voice Control is beschikbaar op nieuwe producten met spraakherkenning en als gratis update voor bestaande klanten. Daarnaast is het bij de introductie compatibel met Sonos Radio, Apple Music, Deezer en Pandora. Op termijn volgen meer diensten en markten.

Sonos Voice Control: snelle en nauwkeurige bediening van je muziek en Sonos-systeem

Sonos Voice Control zoekt de muziek waar je naar wilt luisteren en verwerkt opdrachten volledig lokaal. Die lokale verwerking zorgt voor snellere reactietijden en eenvoudige opvolging. Je hoeft maar één keer 'Hey Sonos' te zeggen. Daarna zijn er geen activeringswoorden meer nodig. Net als met de Sonos-app kun je muziek en speakers in elke kamer bedienen, muziek makkelijk van de ene naar de andere kamer verplaatsen, je favoriete nummers opslaan en leuk vinden in je eigen muziekbibliotheek en meer.

Sonos Voice Control: natuurlijk gesprek met Giancarlo Esposito

Sonos Voice Control gebruikt de nuances van menselijke communicatie en reageert op natuurlijke opdrachten als 'zet hem harder!’. Na een grondige zoektocht heeft Sonos gekozen voor de bekroonde acteur Giancarlo Esposito - die je kent van zijn rollen in Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian - om klanten in de VS van een bekende stem te voorzien. Door zorgvuldige opnames, geavanceerde verwerking en mastering klinkt de stem natuurlijk, discreet, maar ook zelfverzekerd en innemend, aldus de persverklaring van Sonos.

De eerste stem van Sonos zal in de loop van de tijd worden aangevuld met andere stemmen naarmate Sonos de ervaring uitbreidt naar nieuwe mensen en plaatsen. Sonos Voice Control is beschikbaar voor gebruikers in de VS vanaf 1 juni, en later dit jaar ook in Frankrijk. Andere markten volgen op een later moment.


EDITORS' CHOICE