NIEUWSBluesound

Met de Bluesound Hub kan elk audioapparaat op een netwerk worden aangesloten

Audiomerk Bluesound, bekend van de draadloze multiroom-lijn van audiospelers, heeft zojuist de veelzijdigheid van het platform uitgebreid met de aankondiging van een apparaat genaamd Hub. Met de Bluesound Hub kan elke niet-BluOS audiobron, zoals een platenspeler, CD-speler of zelfs tv-audio, via het netwerk worden aangesloten en door het hele huis worden gestreamd. De levering zal naar verwachting in juni gaan beginnen.

Bluesound Hub

De nieuwe Hub van Bluesound is natuurlijk uitgerust met BluOS, het welbekende besturingsplatform van Bluesound’s netwerkspeler, en maakt het toevoegen van audiobronnen eenvoudig met behulp van de installatiewizard van de BluOS Controller-app.

Met een compact, minimalistisch ontwerp en een keuze uit high-speed dual-band WiFi of een Gigabit LAN-aansluiting (RJ45), biedt de Hub een vrijwel onbeperkte plaatsingsflexibiliteit, zodat de gebruiker geen spelers hoeft te verplaatsen of met draden hoeft om te gaan. Door de op USB-C aangesloten voeding extern te houden, blijft de Hub compact, waardoor de gebruiker meer mogelijkheden heeftt om overal in huis Hub’s aan zijn netwerk toe te voegen en de eenvoud te bewaren.

De Hub biedt een groot aantal ingangen op het achterpaneel, waaronder HDMI eARC, digitaal coaxiaal, optisch, analoog cinch en een draaitafelaansluiting voor mm-elementen. Wie dus in zijn slaapkamer naar zijn draaitafel die in de woonkamer staat opgesteld wil luisteren, hoeft de draaitafel niet meer te verplaatsen. Elke Hub beheert één bron en er kunnen maximaal vier Hub's aan één netwerk worden toegevoegd.

Bluesound Hub: prijs en leveringsinformatie

De Bluesound Hub zal naar verwachting vanaf half juni beschikbaar zijn en gaat voor 349 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE