Chord Electronics Ultima Pre 3: analoge voorversterker, te zien op HEM

Het Britse audiobedrijf Chord Electronics heeft de Ultima Pre 3 gelanceerd. De Ultima Pre 3 is een volledig analoge voorversterker die naar eigen zeggen volledig vanaf de grond opnieuw is ontworpen en met de hand wordt gebouwd. De Ultima Pre 3 zal debuteren op de komende High End audiobeurs in de Duitse plaats München, die plaats zal vinden van 19 tot 22 mei 2022.

Chord Electronics Ultima Pre 3: voorversterker

De Ultima Pre 3 van het in Groot-Brittannië gevestigde Chord Electronics heeft een geheel nieuw ontwerp, zowel van binnen als van buiten, en profiteert volgens de fabrikant van de nieuwste voorversterkertechnologieën van Chord Electronics. Medeoprichter van het bedrijf John Franks verklaart dat de nieuwe voorversterker uitzonderlijk weinig ruis heeft. De opgegeven ruisvloer ligt op -105 dB voor alle ingangen. Het opgegeven frequentiebereik is 10 Hz tot 200 kHz (+/- 3 dB) en de kanaalscheiding is 100 dB.

Naast de vijf ingangen heeft het achterpaneel van de Ultima Pre 3 zowel gebalanceerde als ongebalanceerde uitgangen, een 12 V-trigger en IEC-voedingsingang, plus een handige 5 V/3 A USB Type-A-uitgang voor het voeden van randapparatuur, waaronder Chord Electronics. 'DAC's zoals de Qutest en Hugo 2.De Ultima Pre 3 biedt vijf analoge ingangen, waarvan twee gebalanceerd, plus een aparte AV-bypass-ingang. Alle vijf ingangen van de Ultima Pre 3 hebben individuele buffering en worden selectief gefilterd tegen mogelijke binnendringen van radiofrequentie-interferentie. Bronkeuze wordt uitgevoerd via relais aangestuurd door microprocessors.

De nieuwe voorkant biedt een perfect symmetrisch ontwerp, gecentreerd rond een cirkelvormige aan/uit-bol, die gebruik maakt van de bekende polychromatische indicatieverlichting van het bedrijf. De krachtige bol wordt geflankeerd door een nieuw ontworpen gecombineerde volume- en ingangsselector, plus een gecombineerde balans en AV-bypass-regeling.

De behuizing is zoals gebruikelijk voor Chord Electronics gemaakt van massief aluminium van vliegtuigkwaliteit, inclusief de Integra-poten. Een alternatief zwart acryl zijblok voor de Integra-poten is ook gratis verkrijgbaar.

Chord Electronics Ultima Pre 3: prijs en leveringsinformatie

De met de hand gebouwde Ultima Pre 3 zou al verkrijgbaar moeten zijn in Jett Black of Argent Silver, maar wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen. Het nieuwe apparaat zal zijn Europese showdebuut maken op High End München 2022.

MERK

EDITORS' CHOICE