NIEUWSBoulder

Boulder 812: hoofdtelefoonversterker met analoge en digitale ingangen en streaming-functies

De Amerikaanse audiofabrikant Boulder heeft de 812 aangekondigd, een hoofdtelefoonversterker met analoge en digitale ingangen en streaming-functies. De 821 kan ook als voorversterker worden gebruikt. De aluminium zijkanten functioneren als koellichaam en doen een beetje denken aan een rommelige boekenplank. Boulder zet zich hiermee schijnbaar af tegen de strakke koelribben die min of meer de norm zijn.

Boulder 812: multifunctionele hoofdtelefoonversterker en voorversterker

De nieuwe 812 van het in de VS gevestigde Boulder is een hoofdtelefoonversterker die tevens een streaming DAC en een voorversterker is. De 812 is voorzien van een RJ45 LAN-aansluiting voor ondersteuning en gebruik van Roon Ready, UPnP en AirPlay2-streaming. Een externe USB-opslagapparaat kan worden aangesloten op één van de vier USB-aansluitingen (type A). Muziek kan ook binnenkomen via een USB-aansluiting type. Dan is er nog een coaxiale aansluiting een tweetal optische aansluitingen en muzieksignaal kan ook draadloos via Bluetooth worden aangeleverd. Een analoge bron kan worden aangesloten op één van de twee XLR-ingangen. De 812 heeft geen cinch-aansluitingen maar er bestaan verlooppluggen voor XLR-naar-cinch. Voor aansluiting op een (eind)versterker is een XLR-uitgang beschikbaar.

De 812 kan worden bediend met de knopjes op het front, met de streaming-app van Boulder en met de optioneel verkrijgbare IR-afstandbedieningAchter de stofkap op de linkerzijde van het voorpaneel bevinden zich de hoofdtelefoonaansluitingen van de 812/ Dat zijn er vier. t.w. een XLR- en een Pentaconn-aansluiting voor gebalanceerde aansluiting van een hoofdtelefoon en een 3,5 en 6,35 millimeter voor de meer gebruikelijke asymmetrische aansluiting. Boulder geeft voor de 812 een vermogen op van 200 mWatt bij 32 Ohm en 80 mWatt bij 600 Ohm. Eventueel kunnen meerdere hoofdtelefoons tegelijkertijd worden aangestuurd.

Het chassis van de 812 is in-house machinaal bewerkt in de fabriek van Boulder in Colorado en ontleent zijn industriële ontwerp aan de 866 geïntegreerde versterker. De zijkanten lijken op een nonchalant gestapelde boekenplank. Zet Boulder zich hiermee af tegen de gangbare strakke lijnen in de hifiwereld? Dat zou best kunnen. De 812 is in elk geval een opvallende verschijning.

Boulder 812: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de levering gaat beginnen en hoeveel de 812 in de Benelux zou kosten.


EDITORS' CHOICE