NIEUWSBoulder

Boulder 866 Integrated: optioneel te voorzien van digitale ingangen

Het Amerikaanse audiobedrijf Boulder heeft de 866 Integrated uitgebracht, een geïntegreerde versterker die deel uitmaakt van de 800-productlijn en de opvolger is van de succesvolle 865 Integrated Amplifier. Boulder heeft naar eigen zeggen aandacht besteed aan kostenbesparing en een efficiënte productie. De 866 Integrated kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en kan optioneel voorzien worden van digitale ingangen.

Boulder 866 Integrated

De 866 Integrated van het Amerikaanse Boulder is de opvolger van de 865 Integrated Amplifier en Boulder's eerste geïntegreerde versterker met de optie van digitale ingangen. Bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe 866 werd meer aandacht besteed aan de efficiëntie en kostenbesparing van ontwerp en productie dan bij alle eerdere producten van Boulder. Kostenbesparingen omvatten printplaatproductie (tot 25% reductie voor sommige platen), kostenbesparingen op behuizing en stroomvoorziening, minder handelingen en een eenvoudiger metaalbewerking, materiaalefficiëntie en de reductie van productie- en testtijd.

De nieuwe 866 komt twaalf jaar na de lancering van voorganger 865 en kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. Bij een luidsprekerimpedantie verdubbelt het vermogen naar 400 Watt en bij twee Ohm kan de 866 700 Watt leveren. Het frequentiebereik loopt van 0,015 Hz tot 150 kHz op niveau -3 dB. Bij een marge tussen 0 dB en -0,04 dB is het frequentiebereik 20 Hz tot 20 kHz.

Kenmerken van de volledig analoge versie zijn onder meer:

 • Drie paar volledig gebalanceerde ingangen
 • Aanpasbare weergave- en invoerindicatoren met door gebruikers te uploaden foto's voor elke invoer
 • Een nieuw beveiligingscircuit dat zorgt voor een grotere stroomuitvoer en piekvermogenafgifte
 • Software-updates in de fabriek via Ethernet of USB-geheugenapparaat
 • Alle invoerselecties, instellingen en bediening via een touchscreen van 18 cm in kleur of via een speciale Boulder-app voor mobiele apparaten van Apple en Android

 Als de 866 is voorzien van de digitale module, krijgt de 866 de volgende extra functies: 

 • Toslink S/PDIF (optisch), Ethernet, USB en AirPlay digitale afspeelmogelijkheden
 • Roon Endpoint integratie
 • Apple AirPlay draadloze streamingmogelijkheden vanaf mobiele Apple-apparaten (iPhone, iPad)
 • Abonnement muziekdiensten toegang via Roon of hun eigen native app via AirPlay
 • Ingebouwde serversoftware voor verbinding met media-opslagapparaten via USB of Ethernet
 • UPnP / DLNA bedraad en draadloos streamen via Ethernet

 

Boulder 866 Integrated: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Boulder 866 in Nederland kan worden geleverd en voor welke prijs. Meer weten? Kijk dan op de website van Boulder.

EDITORS' CHOICE