NIEUWSSamsung

De belangrijkste verschillen tussen de Samsung S21 en S22

Samsung is al jarenlang aan de weg aan het timmeren met hun mobiele telefoons. Ze zijn licht, hebben een sterke batterij en een uitstekende camera. In dit artikel vergelijken we het nieuwste model van Samsung, de Galaxy S22, met zijn voorganger, de Galaxy S21. Ben jij benieuwd welk model beter uit de test komt? Lees dan snel verder.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Samsung Galaxy S22

De Samsung Galaxy S22 lijkt op het eerste oog erg op de voorganger, de Galaxy S21. Echter wanneer we verder inzoomen op de beide modellen, zijn er flink wat verschillen zichtbaar. Hieronder zullen we deze verschillen per categorie uitlichten. 

Camera’s 

Samsung telefoons staan bekend om de hoogwaardige camera’s. De Samsung Galaxy S22 beschikt over een 50 megapixel camera, voorzien van de zogeheten Space Zoom functie. Hiermee kan je tot 30x inzoomen. Ook de frontcamera, waarmee je de mooiste selfies maakt, is verbeterd. Deze heeft maar liefst 10 megapixel.

Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S21 heeft een camera met ‘slechts’ 12 megapixel. Dat is een aanzienlijk verschil ten opzichte van de S22. Echter is de frontcamera bij de S21 een stuk beter, deze is namelijk maarliefst 32 megapixel. Een groot verschil met de S22. 

Beeldscherm en resolutie

Het nieuwste Samsung model heeft een iets kleiner beeldscherm dan de voorganger. Met een formaat van 6,1 inch is de Galaxy S22 een slagje kleiner dan de 6,4 inch van de S21. Hierdoor is de S22 ook iets lichter, namelijk 167 gram tegenover 177 gram van de S21.

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy S22 heeft een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De Samsung Galaxy S21 heeft een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Echter zijn de hoeveelheid pixels per inch bij de S22 hoger dan bij de S21, namelijk 422 tegenover 411.

Accu

Samsung telefoons staan bekend om de batterij die lang mee gaat. Ook de S22 heeft een hoogwaardige ingebouwde batterij, met 3700 mAh aan capaciteit. Echter heeft de S21 een iets sterkere batterij, namelijk met 4500 mAh capaciteit. Deze gaat in theorie dus iets langer mee, uiteraard afhankelijk intensiteit van het gebruik.

Samengevat is de Samsung Galaxy S22 een goede opvolger van de Samsung Galaxy S21. De verbeterde camera is het grootste pluspunt. Verder zit er in de resolutie een kleine verbetering, maar is het model kleiner en heeft het een kleine batterij dan de voorganger, de S21. 


EDITORS' CHOICE