Von Schweikert Audio Ultra 7: zware en hoogwaardige vloerstaande luidspreker

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Von Schweikert Audio heeft het vloerstaande model Ultra 7 aangekondigd. De Ultra 7 neemt in het portfolio een plaats in tussen de kamervriendelijke Ultra 55 en het grote vlaggenschipmodel Ultra 9 en deelt veel van de kenmerken van beide. We weten nog niet wanneer de luidsprekers naar de Benelux zullen komen. Ook hebben we nog geen prijsinformatie vernomen maar de prijs bestaat in elk geval uit zes cijfers.

Von Schweikert Audio Ultra 7

De voetafdruk van de Ultra 7 van Von Schweikert Audio en de totale hoogte is niet veel groter dan die van de Ultra 55. Dit maakt de Ultra 7 makkelijk plaatsbaar, d.w.z. hij kan in een kleine luisterruimte staan maar ook weinig moeite een zeer grote geluidskamer onder druk zetten. Intussen profiteert de Ultra 7 van bijna alle technologie die vlaggenschip Ultra 9 ook heeft en dan met name van de Room Adjustment Control Suite. Room Adjustment Control biedt een ruime mogelijkheid om een vlakke respons te bereiken, zelfs in de meest moeilijke kameromgevingen, terwijl het muzieksignaal in het analoge domein blijft. Room Adjustment Control Suite bestaat uit autoformers met individuele signaalpaden voor elke niveauselectie. Hiermee kan de weergave van de Main Tweeter, Super Tweeter en Rear Ambient Array onafhankelijk van elkaar worden aangepast in stappen van 1/2 dB

De Ultra 7 is uitgerust met drie negen inch keramische woofers, één zeven inch keramische middentoner, één Beryllium tweeter en één Dual Ribbon Super Tweeter. Dat is aan de voorkant. Aan de achterkant zijn één Ribbon Super Tweeter en één Magnesium Horn Loaded Tweeter geplaatst, gecombineerd in Von Schweikert’s Rear Ambient Array. Een volledige set van de nieuwe gepatenteerde LS Footers, ontworpen door Critical Mass System, is inbegrepen.

Volgens de fabrikant heeft de Ultra 7 een frequentiebereik van 18 Hz tot 60 kHz met een gevoeligheid van 94 dB (1 Watt/1 meter). De impedantie is vier Ohm. Elk Ultra 7 weegt 113 kilogram.

Von Schweikert Audio Ultra 7: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de Ultra 7 de Atlantische Ocean gaat oversteken en hoeveel hij bij aankomst in de Benelux zal kosten.


EDITORS' CHOICE