NIEUWSLinn

Linn presenteert Organik DAC upgrades aan voor Linn Klimax DS en Linn Klimax DSM

Het Schotse audiobedrijf Linn heeft de lancering aangekondigd van nieuwe Organik-upgrades voor bestaande bezitters van apparaten van Linn. Organik is de allereerste, volledig in eigen land ontwikkelde DAC van het Schotse merk en wordt nu uitgerold als een retrofit-upgrade, beschikbaar voor alle varianten van Linn Klimax DS en Linn Klimax DSM, zelfs voor de allereerste generatie uit 2007.

Linn Organik DAC

Alle modellen van Klimax DS, Klimax DSM, Klimax 350 geïntegreerde luidsprekers en Klimax Exaktbox komen in aanmerking voor upgrade met Linn's Organik DAC-architectuur die vorig jaar werd gelanceerd in de nieuwste generatie Klimax DSM.

De Organik DAC-upgrade voor Klimax DS en Klimax DSM werkt deze oudere producten bij met meer dan alleen een vervanging van de DA-conversie circuits. De nieuwe architectuur beschikt naar eigen zeggen ook over de nieuwste AD-technologie van Linn en biedt ondersteuning voor DSD256 en 24-bit/384kHz streaming-mogelijkheden. De upgrade brengt de producten helemaal up-to-date met het huidige Linn-softwareplatform dat wordt gebruikt in Linns vlaggenschip, de volgende generatie Klimax DSM.

Organik is compromisloos ontworpen en volledig in eigen huis ontwikkeld en is de manifestatie van meer dan dertig jaar digitale technologie-innovatie.

Gilad Tiefenbrun, Managing Director van Linn, verklaart: “Onze geavanceerde Organik DAC-technologie biedt een enorme sprong voorwaarts in prestaties. Vandaag zijn we verheugd Organik beschikbaar te stellen als upgrade voor alle Klimax-streamers die sinds 2007 zijn gekocht. Bij Linn zijn we enorm trots op het belonen van onze bestaande klanten door middel van ons duurzame, opwaardeerbare productaanbod.”

Linn Organik DAC: technische uitwerking

Organik gebruikt een achtlaags printplaat, waardoor een optimale levering van stroom en kloksignaal aan de DA-converter mogelijk is. De stroom voor de conversiefase wordt gegenereerd door een discrete regelaar en geleverd met behulp van meerdere interne vermogensvlakken.

Kloksporen worden op fracties van millimeters afgestemd om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van de DAC zijn klok precies op hetzelfde moment ontvangt. Al deze elementen werken in harmonie samen om een analoog signaal te creëren met ongelooflijk lage niveaus van ruis en vervorming, veel lager dan wat Linn ooit eerder heeft bereikt.

Linn Organik DAC: prijzen en leveringinformatie

Er kunnen nu bestellingen worden geplaatst voor Organik DAC-upgrades naar alle varianten van Klimax DS en Klimax DSM. Organik DAC-upgrades voor alle varianten van Klimax Exaktbox en Klimax 350 geïntegreerde luidsprekers zijn ook beschikbaar.

Klimax DSM (audio- en AV-modellen), Klimax Exaktbox en Klimax 350 geïntegreerde luidsprekers die nieuw zijn gekocht, zullen standaard worden uitgerust met de Organik DAC.

De prijzen voor de upgrades zijn als volgt, maar dit zijn prijzen exclusief BTW. De plaatselijke BTW moet er dus nog bij opgeteld worden.

Klimax DS/DSM:   5.400 euro
Klimax Exaktbox:  5.400 euro
Klimax 350 geïntegreerde luidsprekers (per paar):  10.800 euro

MERK

EDITORS' CHOICE