Harman Kardon Multibeam Citation 1100: soundbar met Dolby Atmos en DTS:X - UPDATE

Sinan Kökbugur | 13 april 2022 | Fotografie Fabrikant | Harman Kardon
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 02 april 2022

Audiomerk Harman Kardon heeft de Citation MultiBeam 1100 aangekondigd die de bestaande Citation productfamilie zal uitbreiden. De Citation Multibeam 1100 heeft elf drivers aan boord en ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X met en een eigen MultiBeam surround sound-technologie. Dit is bedoeld om een bioscoopgeluid te produceren waarvoor geen extra luidsprekers nodig zijn. Naast een display werd ook weer gebruik gemaakt van de hoogwaardige stof van de Deense stoffenmaker Kvadrat. Wij hebben inmiddels prijs- en leveringsinformatie en nieuwe foto’s ontvangen, reden waarom wij nogmaals aandacht aan de Multibeam Citation 1100 van Harman Kardon besteden.

Harman Kardon Multibeam Citation 1100

De nieuwe Multibeam Citation 1100 vertegenwoordigt volgens de fabrikant de volgende stap in het Citation portfolio. Lees ook onze recensie over de Harman Kardon Citation Bar. Met de Harman Kardon Multibeam Citation 700 presenteerde het bedrijf enige tijd geleden de wat kleinere versie en nu volgt dan de grotere Multibeam Citation 1100.

De Multibeam Citation 1100 bouwt voort op de prestaties van de eerder producten met Dolby Atmos-certificering voor plafondreflecties met up-firing speakers. DTS:X moet ook worden ondersteund in een 5.1.2-structuur. Voorin zitten zes full-range drivers (55 x 90 millimeter) in een ovaal design, twee 70 millimeter drivers zijn verantwoordelijk voor de plafondstraling en ten slotte zijn drie tweeters met een diameter van 25 millimeter verantwoordelijk voor de hoogweergave. Met 1.150 x 64 x 115 millimeter is de Citation 1100 ook aanzienlijk groter dan de Multibeam 700.

Naast het 3D-geluid zijn de slimme interfaces in de vorm van AirPlay, Alexa Multi-Room Music (MRM) en Chromecast ingebouwd. Het display aan de bovenkant, dat bekend is van de andere Citation-producten, inclusief aanraakbedieningen, is hier ook beschikbaar. Audio kan zoals tegenwoordig gebruikelijk ook worden afgespeeld via Bluetooth.

De gebruiker kan signaal aanleveren via HDMI eARC. De Citation 1100 ondersteunt Ultra HD 4K pass-through met Dolby Vision. Voor een optimale installatie wordt de gebruiker voorzien van een geïntegreerde geluidskalibratie, die zou moeten helpen om het apparaat aan te passen aan de luisterruimte. De subwoofers en surround-luidsprekers uit het gelijknamige productgamma kunnen draadloos worden toegevoegd.

Harman Kardon Multibeam Citation 1100: prijs en leveringsinformatie

De levering van de Harman Kardon Multibeam Citation 1100 gaat naar verwachting in de loop van de maand mei beginnen. De adviesprijs is net geen 1.000 euro en koper kan kiezen tussen een grijze en zwarte uitvoering.EDITORS' CHOICE